Úklidový startup LidskaSila.cz získává 24 milionů korun od investiční firmy Ondřeje Tomka

lidskasila
0Zobrazit komentáře

Nedávno jsem informovali o tom, že český úklidový startup LidskaSila.cz, který založilo trio Robert Vojáček, Michaela Somolová a Šimon Podlipský, po nejnovější investici posunul svoji valuaci na takřka 80 milionů korun a zahájil expanzi do Brna a Plzně, tedy. Po několika měsících ticha dnes ale přišla další nečekaná zpráva.

Lidská Síla totiž nabírá dalších 24 milionů korun od investiční společnosti Impulse Capital, kterou založil a vede investor Ondřej Tomek, bývalý spolumajitel Centrum.cz a investor do brněnské Safeticy, serveru Motejlek.com ze kterého nedávno odešel nebo do audioserveru Audioteka.cz. Ve startupu by měl Impulse Capital získat 22% podíl. Hodnota firmy se tak posunula vysoko nad hranici 100 milionů.

Nanofarm_13

Přečtěte si takéDíky tomuto startupu, si můžete doma za pár korun vypěstovat vlastní potraviny bez zaléváníDíky tomuto startupu, si můžete doma za pár korun vypěstovat vlastní potraviny bez zalévání

Se startupem podle informací momentálně spolupracuje na 300 pravidelných dam na úklid a každý měsíc objem objednávek poskočí o minimálně 15 %. Investice by pak měla sloužit především pro expanzi za hranice Česka a k vytvoření nového tréninkového centra, kam chce Lidská Síla přivést na 2 tisícovky dam na úklid, které projdou školícím týmem několika lidí.

lidskasilacz

Nadšení z investice potvrzuje i Robert Vojáček, zakladatel a ředitel Lidské Síly:

„Ondřej Tomek se připojí již ke dvěma investorům, kteří rozvoj společnosti za poslední rok podpořili. Věříme, že silný a zkušený investor jako Ondřej nám výrazně pomůže v expanzi za hranice České republiky.”

Konkurence mizí a služby se mění

Jejich největší tuzemská konkurence v podobě Vykonam.cz, která donedávna s Lidskou Sílou soupeřila o první místo na poli úklidů, už z dosud neznámých důvodů není několik měsíců dostupná pro objednávky a v posledníchh týdnech zmizel dokonce i celý web a účty na sociálních sítích. Z dalších konkurentů mezi startupy tak zbyly víceméně pouze Hlidacky.cz.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym