Tento plugin umí bez vyzrazení hesla sdílet s přáteli placené účty na Netflixu či Spotify

Jiří SvobodaJiří Svoboda

acces
0Zobrazit komentáře

Každý, kdo vlastní placený účet na některé ze služeb typu Netflix nebo Spotify asi zažil situaci, kdy za ním přišel například kolega s prosbou, zda by si mohl účet vypůjčit a užít si alespoň na chvilku dostupný prémiový obsah. K tomu je ale potřeba vyzradit své přihlašovací údaje, což může samozřejmě znamenat vcelku velké bezpečnostní riziko, tedy pokud nepoužijete nový plugin do Chromu s názvem AccessURL.

Princip spočívá v tom, že ze stránky, ke které chcete dát jiné osobě přístup, vygenerujete unikátní link, který po rozkliknutí umožňuje se další osobě připojit přímo do účtu konkrétní služby, s tím, že funkčnost odkazu můžete navíc omezit na určitou dobu platnosti.  Tvůrci samozřejmě varují, že je třeba odkazy dávat skutečně jen vám dobře známým a důvěryhodným lidem.

favorit2

Přečtěte si takéLegendární výrobce kol Favorit se vrací a chce vybrat 10 milionů na svůj další rozvojLegendární výrobce kol Favorit se vrací a chce vybrat 10 milionů na svůj další rozvoj

Bezpečnost je podle tvůrců každopádně jejich nejvyšší prioritou a služba tak ve výsledku pracuje se soubory cookies, které zjednoduše řečeno zaručí, že když se ze sdíleného účtu odhlásí jeho majitel, automaticky se bude nucen odhlásit i druhý uživatel. Ani samotné servery aplikace navíc nemohou přečíst přijaté přihlašovací údaje, jelikož v celém systému je používáno šifrování AES.

AccessURL můžete zdarma stáhnout na oficiální stránce projektu.

foto

Diskuze (0)

Novinka

Anonym