Hudební služba Spotify pravděpodobně koupí svoji německou konkurenci SoundCloud

Filip HouskaFilip Houska

spotify_1
0Zobrazit komentáře

O tom, že Spotify patří k jednomu z nejdůležitějších hráčů na poli hudebních streamingových služeb, nemusí být ani řeč. Nově se však rozvíjí debata o tom, že by do svého portfolia zahrnula další světově uznávanou službu s hudebním obsahem. Švédské Spotify, které se může pochlubit téměř 40 milionovou základnou platících uživatelů, podle všeho přemýšlí o akvizici hudební platformy SoundCloud.

Společnost pod vedením Daniela Eka by z takového nákupu, který by přišel odhadem na 700 milionů dolarů (cca 16,8 miliard korun), mohla těžit ze dvou klíčových důvodů. Tím prvním je samozřejmě ztráta poměrně velkého konkurenta a rozšíření uživatelské základny.

atwork2

Přečtěte si takéFacebook spustí příští měsíc svou pracovní platformu, která chce konkurovat SlackuFacebook spustí příští měsíc svou pracovní platformu, která chce konkurovat Slacku

I když v poslední době SoundCloud nevykazuje příliš dobré výsledky (tomu nepomáhá ani rozšíření SoundCloud Go nebo investice od Twitteru), je stále důležitým hráčem na tomto specifickém trhu, který mimo Spotify dominuje i Apple Music. Dalším důvodem je i rozšíření práv na hudbu, které je v databázi přes 125 milionů. Mnichovská platforma je především známá díky nejrůznějším remixům a setům, což by se Spotify v konečném důsledku mohlo hodit.

soundcloud_sanfrancisco_1

Zatím se ovšem neví, zda-li se taková akvizice skutečně sjedná. Spekuluje se o tom, že by k tomu mohlo dojít v létě příštího roku. Obě strany však celou záležitost odmítly komentovat a informoval o tom především server Financial Times s odkazem na své nejmenované zdroje.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym