GoPro se předvedlo a ukázalo světu svého drona

Filip HouskaFilip Houska

karma
0Zobrazit komentáře

O dronech nebo kvadrokoptérách se dá hovořit jako o fenoménu. Tato zařízení na dálkové ovládání, která dokáží během letu pořizovat záběry ve vysokém rozlišení, se v dnešní době stávají oblíbenou součástí i běžných lidí. Dlouho se očekávalo, že s podobným strojem vyrukuje i společnost, jež proslavila akční kamery a její název se stal symbolem. Nejedná se o nikoho jiného než o GoPro, který se do tohoto rychle rostoucího trhu začal angažovat také.

Dílny kalifornské firmy GoPro začaly vyrábět svého první drona již minimálně rok zpátky. Společnost sama uveřejnila letecké záběry, které pořídil chystaný prototyp, ovšem se nevědělo, jak bude vlastně vypadat, jaké výhody oproti konkurenci bude přinášet a kolik peněžních prostředků by si měli potenciální zájemci připravit. To je nyní známé. Přichází GoPro Karma.

zombeek_admin

Přečtěte si takéZombeek: nový český startup, který chce prorazit mezi nástroji nabízejícími bezplatnou tvorbu webových stránekZombeek: nový český startup, který chce prorazit mezi nástroji nabízejícími bezplatnou tvorbu webových stránek

Nová kvadrokoptéra, tedy dron se čtyřmi vrtulemi, není nijak velká, tudíž skrývá zásadní výhodu – je skladná a kompaktní. Vrtule se dají pohotově rozložit a celé zařízení je možné vložit do speciální ochranné schránky, která je zahrnuta v balení. Dalším benefitem je také oddělitelný stabilizátor Grip. Ten se dá použít i jako samostatná jednotka, jelikož je možné odepnutí z těla drona a využívání jeho potenciálu k natáčení různých záběrů „ze země“.

goprokarma_0920_1

Stabilizátor je předurčen k využívání akčních kamerek GoPro. Je kompatibilní jak s nově představenou verzí HERO5, tak i se starším modelem HERO4. Nechybí ani dálkové ovládání s dotykovým displejem, což pro samotné létání eliminuje nutnost používání chytrých mobilních zařízení. Výrobce mimo jiné slibuje výdrž až 20minutovou výdrž na jedno nabití, rychlost okolo 56 km/h, vzlétnutí až do výšky 4,5 tisíce metru a možnost ovládání až z kilometrové vzdálenosti.

goprokarma_0920_2

Cena kvadrokoptéry GoPro Karma se zastavila na hranici 799 dolarů, v přepočtu tedy nějakých 19 200 korun. Pokud by měl uživatel zájem si stroj zakoupit i včetně nové kamerky HERO5, tak si bude muset 300 dolarů připlatit a cena se vyšplhá na necelých 26 500 korun.

Zatím se pochopitelně neví, jak novinka obstojí v boji proti silné konkurenci, ale vzhledem k tomu, že si společnost GoPro již od roku 2002 postupně buduje své jméno a těší se široké oblibě ze stran nejen aktivních sportovců, tak lze očekávat, že úspěch bude nevyhnutelný.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym