Češi ze San Francisca spustili novou službu, která pomůže s prioritami při vývoji startupu

productboard3
0Zobrazit komentáře

Každý, kdo někdy řešil vývoj komplexního startupu či produktový management ve větších firmách, ví, že stanovení priorit dalšího vývoje je jednou z nejsložitějších věcí. A to proto, že i jedno špatné rozhodnutí může mít zásadní vliv na obrat, další růst nebo vytíženost týmu vývojářů a obecně i další týdny nebo měsíce chodu firmy, která je většinou ve fázi, kdy nic moc nevydělává a potřebuje na trh co nejdříve.

S tímto palčivým problémem pomáhá i český startup ProductBoard, který v San Franciscu založili Hubert Palan jako bývalý šéf produktového vývoje v GoodData a nynější CEO, a Daniel Hejl, který ve startupu figuruje jako CTO. Během včerejška oficiálně projekt vystoupil z takřka roční betaverze, ve které získal na 100 platících zákazníků, a je plně k dispozici pro každého.

drivetribe

Přečtěte si takéTrio z automobilového pořadu Top Gear založilo svůj startup, který získal 12 milionů na investicíchTrio z automobilového pořadu Top Gear založilo svůj startup, který získal 12 milionů na investicích

ProductBoard víceméně sbírá veškerá data z mnoha zdrojů a aplikací, jako přímé e-maily nebo e-maily z podpory, zpětnou vazbu od uživatelů nebo obchodní výsledky, a dává je do ucelené formy na platformě, kde pak pomocí speciálního algoritmu rozřadí chystané úkoly při vývoji produktu podle důležitosti s ohledem na finance a další růst. To vše v přehledné vizualizaci, kterou pak mohou využívat manažeři pro další delegaci podle priorit a ke zjištění, jaké důsledky jednotlivé změny mají.

productboard

To vše by podle Palana mělo řešit palčivý problém, ve kterém v nepřeberném seznamu funkcí, které má výsledný produkt umět nebo které je třeba upravit, udělá pořádek. Vývoj samotného startupu pak probíhá převážně v Česku, kde se zdržuje většina vývojářů a k dalšímu růstu navíc získal v minulém roce seed investici od českých Rockaway Capital.

productboard2

Ceny služby začínají na 24 dolarech za měsíc, převážně pro jednotlivce a malé týmy a na 99 dolarech pro celé startupy.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym

Productboard

Seznamte se se společností Productboard, důvěryhodným partnerem pro správu produktů.…

Klíčoví lidé

hubert

Hubert Palán

CEO