The Superbook: novinka, která udělá za pár tisíc ze smartphonu plnohodnotný notebook

Filip HouskaFilip Houska

0819_1x
0Zobrazit komentáře

Dnešní trh je nasycen smartphony, které jsou mnohdy výkonnější než laptopy. Skrývají však v sobě jistá omezení, a to například velikost displeje a absenci fyzické klávesnice. Na tyto aspekty reaguje startup Andromium se svým novým projektem The Superbook, který na Kickstarteru vybral takřka 2,7 milionů dolarů. Jedná se o laptop, který vezme obsah z telefonu a nabídne mu desktopové zázemí, na němž může dotyčný plnohodnotně pracovat.

Pomocí chytrých mobilních zařízení je již nyní možné vykonávat nejrůznější druhy pracovních činností. Vyřizování emailů, psaní textů, tvorba prezentací, sestavování tabulek, úprava vizuálního obsahu. Výrobci s těmito aktivitami počítají, a proto se neustále snaží zlepšovat výkon, aby vyhovoval i náročnějším požadavkům. Není tedy divu, že některé modely jsou daleko schopnější, než některé tradiční notebooky.

cisco

Přečtěte si takéJedna z největších tech firem propustí skoro desetinu lidí. O práci přijde na 5500 zaměstnancůJedna z největších tech firem propustí skoro desetinu lidí. O práci přijde na 5500 zaměstnanců

Koncept The Superbooku je založen na propojení laptopu s téměř každým chytrých telefonem s operačním systémem Android a aplikací Andromium OS. Bez potřebné synchronizace je notebook prakticky nepoužitelný. Funguje jako jistý duplikátor, který obsah z daného smartphonu přenese na HD displej o úhlopříčce 11,6 palců a bude možné s ním operovat pomocí klávesnice a Multi-Touch trackpadu. Nejsou nutné žádné instalace, ani odborná znalost.

0819_2x

Na této novince bude tedy možné pohodlně vykonávat typické kancelářské činnosti, hrát hry a také programovat. Andromium totiž pro vývojáře vypouští i SDK balíček, pomocí něhož mohou optimalizovat své aplikace na tuto platformu. Vše se mezi sebou automaticky synchronizuje, takže to, co bude vytvořeno na desktopu, se přenese do mobilního zařízení a naopak. Sympatická je i osmihodinová výdrž baterie, která souběžně nabíjí telefon, integrace tří portů nebo možnost připojení k internetu a Bluetooth.

0819_3x

The Superbook cílí na segment uživatelů, kteří ze svého smartphonu chtějí vytáhnout více a ušetřit peníze. Je nabízen na 99 dolarů, což je zlomek oproti tradičním notebookům na trhu. Samozřejmostí jsou i nejrůznější balíčky, které jsou u produktů na Kickstarteru běžnou záležitostí. Jestli se za tímto počinem skrývá budoucnost, toť otázka. Stále se však bude vyskytovat široká základna uživatelů, která na svůj plnohodnotný notebook nedá dopustit.

https://vimeo.com/171882289

Diskuze (0)

Novinka

Anonym