Tesla se po Modelu 3 chystá vydat další novinku. Mělo by jít o kompaktní verzi SUV

modelx

Tesla Model X

0Zobrazit komentáře

Není to tak dávno, co to vypadalo, že se Tesla zastaví u třech majoritních modelů, mezi kterými momentálně dominují sportovní Model S a vyvýšený Model X, hned vedle nedávno oznámeného Modelu 3, který se chlubí cenou začínající na 35 tisících dolarech a otevřenými předobjednávkami. Podle Elona Muska je to ale vedle dalších novinek přeci jen trochu málo.

Během minulého týdne tak zmínil ještě jednu zásadní věc. Po tom, co Tesla vypustí Model 3 – tedy zhruba ve třetím nebo čtvrtém kvartálu roku 2017, se chce pustit do okamžité produkce Modelu Y. Ten by měl vycházet z designu nejnovější konstrukce, s tím, že by mělo jako v případě Modelu X jít opět o SUV, případně i s volitelnou konstrukcí pick-upu.

the-mi-notebook-air-has-two-variants-a-125-inch-model-and-a-133-inch-model-both-are-decidedly-slim-and-light

Přečtěte si takéČínské Xiaomi představilo stylovou konkurenci Macbooku od AppluČínské Xiaomi představilo stylovou konkurenci Macbooku od Applu

Právě SUV a pick-upy jsou především ve Spojených státech mezi jednoznačně nejprodávanějšími typy automobilů. Vzhledem k častým posunům a přehnanému zájmu zákazníků se ovšem očekává, že se Model 3 nedostane k běžným zákazníkům dříve, než v průběhu roku 2018 – a pokud se v Tesle nestanou zázraky, bylo by i nové SUV k dispozici přibližně v roce 2020.

tesla-2

Podle serveru Business Insider by měla cena novinky zůstat pravděpodobně na stejné hladině jako Model 3. Kromě SUV nebo pick-upu navíc Tesla připravuje i blíže nespecifikovanou kontrukci minibusu, který by mohl pojmout až dvojnásobek běžné kapacity pasažérů. Více se pravděpodobně dozvíme až v průběhu příštího roku.

Foto: Tesla Motors

Diskuze (0)

Novinka

Anonym