Podívejte se díky aplikaci na to, jaké je to cestovat v chystaných kapslích Hyperloopu

Filip HouskaFilip Houska

hyperloop2
0Zobrazit komentáře

Zda-li bude cestování pomocí Hyperloopu, tedy jisté formy vysokorychlostní přepravy, budoucnost veškerého transportu, je zatím ve hvězdách. Vývojáři z INDG ve spolupráci s nizozemskou technologickou univerzitou však stvořili aplikaci Hyperloop VR, která poskytne virtuální náhled na to, jak to bude uvnitř kapslí řítících se rychlostí zvuku ve speciálních tunelech vypadat. Pokud bude představa jen vzdáleně podobná realitě, tak to rozhodně nebude nic vhodného pro cestující trpící klaustrofobií.

Elon Musk se s touto iniciativou snaží opět zefektivnit dopravu a futuristická inspirace z jeho dalších firem jako SpaceX nebo Tesla mu rozhodně nechybí. Hyperloop by měl být dalším článkem, který ovlivní celý svět, včetně mnoha evropských metropolí, ovšem doposud není jisté, zda bude opravdu schopně a především bezpečně fungovat.

0823_3

Přečtěte si takéČeši získali stovky tisíc a vytvořili originální batoh, na který se je možné kdykoliv posaditČeši získali stovky tisíc a vytvořili originální batoh, na který se je možné kdykoliv posadit

I když je Hyperloop zatím ve fázi testování, které proběhlo nedávno v nevadské poušti, kde se ověřuje jeho funkčnost, tak již nyní vznikají aplikace, které chtějí lidem ukázat, jaký to bude zážitek pro samotného cestujícího. Takovým počinem je právě aplikace Hyperloop VR od agentury INDG, která vznikla v závislosti na výzkumné práci delftské technologické univerzity, kde se studenti účastnili designové soutěže pořádané projektem SpaceX o navrhnutí ideálního přepravního modulu.

0823_1x

Hyperloop VR funguje na bázi virtuální reality a přináší vnitřní pohled do malé přepravní kabiny, která má v rámci simulované jízdy namířeno z Amsterdamu do Paříže. Tam lze mimo sedačky spatřit i informace o aktuální rychlosti a uražené vzdálenosti. Naskýtá se také možnost prostudování a srovnání mechanismu tohoto modulu s leteckým či vlakovým transportem.

0823_1x

Pochopitelně se ještě neví, jestli budou tyto specifické kabiny navrhnuty obdobným způsobem, ovšem původní představa konstrukce tomu leccos napovídá. Prostory tak nebudou nijak velké a celkově mohou působit stísněně a nekomfortně.

Aplikace je nabízena k bezplatnému stažení na App Store a Google Play.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym