Microsoft v příštím roce propustí kvůli nepovedené akvizici Nokie tisíce zaměstnanců

Michal BenatzkyMichal Benatzky

14636876075_ded3df5b81_o
0Zobrazit komentáře

Nepovedená akvizice finské Nokie je pro Microsoft stále tím největším zdrojem ztrát. Právě proto také vedení americké společnosti rozhodlo o další vlně propouštění, která se v příštím roce dotkne 2 850 zaměstnanců, zejména z bývalé Nokie. Další špatná zpráva o tehdejším vládci mobilního průmyslu přichází jen tři měsíce poté, co Microsoft v květnu oznámil zrušení dalších 1 850 pracovních pozic.

Microsoftu přibylo akvizicí Nokie před dvěma lety zhruba 32 tisíc zaměstnanců, za stejnou dobu však na 30 tisíc lidí firmu opustilo. Naprostá většina těchto zaměstnanců pracovala v mobilní divizi, z čehož 1 350 zrušených míst bylo ve Finsku. Za celý loňský rok pak Microsoft rozdal výpovědi celkem 7 400 zaměstnancům.

marissa

Přečtěte si takéAmerický operátor Verizon kupuje skomírající Yahoo za více než 4,8 miliard dolarů!Americký operátor Verizon kupuje skomírající Yahoo za více než 4,8 miliard dolarů!

Microsoft koupil v roce 2014 Nokii za 7,2 miliardy dolarů, dnešní účetní ztráta firmy spojená s touto nezdařenou akvizicí už však činí 7,6 miliard. I proto už Microsoft zmírnil svůj ambiciózní plán, podle kterého měla být do konce roku 2018 na celém světě aktivní jedna miliarda smartphonů běžící na systému Windows 10, uvádí Business Insider.

Rok poté však výrobce Windows uznal, že aktivace jedné miliardy zařízení bude trval déle a to zejména kvůli neúspěšnému průniku na mobilní trh. V současné době činí tržní podíl Microsoftu v mobilním průmyslu méně než tři procenta.

Foto: Bhupinder Nayyar/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym