Google zruší podporu pro veškeré aplikace třetích stran v prohlížeči Google Chrome

chrome
0Zobrazit komentáře

Podle největšího světového vyhledávače a jedné z nejbohatších firem velmi brzy skončí éra aplikací v desktopových prohlížečích jako takových a jejich dosavadní podpora nebude třeba. Google si tak pro svůj prohlížeč Google Chrome připravil po kompletní blokaci Flashe další zákaz – podpora aplikací třetích stran v Chromu totiž skončí. Podle Googlu se aplikace dělí na dvě hlavní kategorie.

Jednou jsou tzv. packaged apps, tedy aplikace, které jsou kompletně nahrané i hostované na serverech Googlu a na tržišti aplikací a poté hosted apps, které v základu běží jinde, ale „prodávají“ se přes tržiště. První zmíněné prý používá méně než 1 % uživatelů a hostované aplikace nebudou třeba proto, že většina z nich je již plně k dispozici jako samostatný produkt, dostupný ke stažení i mimo obchod Googlu.

mimo

Přečtěte si takéDíky této aplikaci se můžete učit kódovat nebo programovat kdekoliv přímo z mobiluDíky této aplikaci se můžete učit kódovat nebo programovat kdekoliv přímo z mobilu

Změna se ale netýká všech zařízení. Od druhé poloviny roku 2017 nebudou tyto aplikace dostupné ke stažení na Windows, Macu a Linuxu, svoji podporu si ovšem zachová Chrome OS, tedy vlastní operační systém Googlu. Začátkem roku 2018 se pak stopne podpora úplně a stávající nainstalované aplikace nebude možné spustit, informuje Google na blogu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym