Druhý nejhodnotnější startup, Xiaomi, vydá telefon s 10jádrovým procesorem za 3 tisíce korun

redminote4
0Zobrazit komentáře

Xiaomi, i když se to na první pohled nemusí zdát, se jakožto výrobce telefonů a jiných zařízení stále řadí mezi startupy a za Uberem drží pozici druhé nejhodnotnější firmy – to ještě s jistým omezením v podobě působení pouze na asijských trzích, v čele s Čínou. Tam se nyní chystá vydat nový telefon, jehož cenovka se zastaví na hranici 135 dolarů, tedy asi 3220 korun.

Kromě příjemné ceny nabídne telefon s označením Redmi Note 4 především deca-core procesor Helios X20, který disponuje 10 jádry, 5,5″ display a baterii o kapacitě 4100 mAh, což je pro srovnání 2,5x větší kapacita, než u iPhonu 6S nebo mnoha vlajkových lidí Samsungu. Xiaomi obecně tak trochu vykrádá technologie svých mezinárodních konkurentů a spekuluje se o tom, že by nejnovější verze telefonů mohly prostoupit i na západní trh a konkurovat tam cenou.

0819_1x

Přečtěte si takéThe Superbook: novinka, která udělá za pár tisíc ze smartphonu plnohodnotný notebookThe Superbook: novinka, která udělá za pár tisíc ze smartphonu plnohodnotný notebook

Telefon jinak poběží na vlastním systému MIUI 8, který využívá v Asii na 100 milionů zařízení a bude mít k dispozici 16 až 64GB volné kapacity paměti, s možností vložení SD karty do velikosti až 128GB. V zadní části telefonu je pak 13 megapixelový fotoaparát s kamerou a čtečka otisků prstů, která slouží pro autorizaci mnoha věcí v rámci aplikací a nastavení.

redminote4xx

Foto: Xiaomi

Diskuze (0)

Novinka

Anonym