Basketbalista Kobe Bryant spouští vlastní investiční fond se 100 milionovým kapitálem

Kobe Bryant

0Zobrazit komentáře

Sportovci i jiné hvězdy, kteří si během kariéry vydělali slušné jmění, většinou po jejím ukončení investují do nejrůznějších věcí – ať už jsou to nemovitosti, sbírka historických aut, obrazy a nebo třeba startupy a jiné technologie. I když se to nezdá, hodně z nich se podílelo na investicích do startupů jako Uber, Airbnb nebo Google, a to v jejich začátcích.

Mezi ty nejzásadnější patří například herci Ashton Kutcher a Leonardo DiCaprio nebo rapper Snoop Dogg. Teď by se k nim chtěla zařadit dnes již bývalá basketbalová hvězda, Kobe Bryant, který v letošním roce ukončil ve svých 38 letech kariéru jako jeden z nejlépe placených sportovců. Se svým společníkem Jeffem Stibelem totiž otevírá venture kapitálový fond ve výši 100 milionů dolarů.

webdownload

Přečtěte si takéS tímto šikovným nástrojem lze kompletně stáhnout zdrojový kód jakéhokoliv webuS tímto šikovným nástrojem lze kompletně stáhnout zdrojový kód jakéhokoliv webu

S tím totiž od roku 2013 zainvestoval již více než 15 společností a tak je vlastní fond logickým krokem. Celou částku by oba chtěli proinvestovat během několika příštích let, tvrdí server WSJ. Mezi největší investice se doposud zařadil například startup LegalZoom, telemarketingová firma RingDNA nebo mediální server zaměřený na sport The Players Tribune.

Ze světa NBA nejde o prvního a ani posledního investora

Kromě již zmíněného Bryanta se mezi basketbalisty-investory bezpochyby neztratí ani Shaquille O’Neal, který investoval do sítě nonstop posiloven, nočních klubů, restaurací, ale i do Googlu, ještě před jeho prvním IPO. Historicky pak například Curt Schilling, který dal většinu peněz z kariéry do vlastní videoherní společnosti – ta ovšem v roce 2012 zkrachovala.

Foto: Sam Deng / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym