Autopilot v Tesle zachránil život svému majiteli, kterého dovezl do 32 kilometrů vzdálené nemocnice

Michal BenatzkyMichal Benatzky

tesla-h
0Zobrazit komentáře

Až do června letošního roku jsme o revolučním autopilotu Tesly slyšeli jen slova chvály a uznání. Těsně před začátkem prázdnin však v Tesle řízené autopilotem zemřel její majitel, přičemž automatické systémy v autě pravděpodobně nesou na fatální nehodě svou vinu.

Nyní si však robotický řidič může na své konto opět připsat kladné body. Když se totiž jejímu majiteli udělalo za volantem špatně, auto jej zvládlo zcela samo odvézt do nemocnice, jak informuje server Slate.

kiwi

Přečtěte si takéKiwi.com za pouhé tři měsíce překonalo celé loňské tržby ve výši 1,9 miliard korunKiwi.com za pouhé tři měsíce překonalo celé loňské tržby ve výši 1,9 miliard korun

Pan Neally začal během řízení cítit silnou bolest v briše a na hrudníku. Proto se rozhodl vyzkoušet zabudovanou funkci v Tesle, která by měla svého majitele sama dovézt do nejbližší nemocnice. Autopilot v jeho Tesle Model X to opravdu bez problému dokázal a zcela automaticky dojel až do 32 kilometru vzdálené nemocnice ve Springfieldu ve státě Missouri. Po hospitalizaci lékaři Joshuovi diagnostikovali silné podezření na plicní embolii. Jediným momentem, kdy Neally musel nad vozem převzít kontrolu, pak bylo parkování.

Je zřejmé, že s postupným nástupem autopilotů, bude podobných situací přibývat. Ostatně samotný CEO Tesly, Elon Musk, se nechal slyšet, že pokud by byl Tesla autopilot dostupný všem, zachránilo by se ročně okolo 500 tisíc životů.

neally
Joshua Neally

Diskuze (0)

Novinka

Anonym