Vyzkoušeli jsme nové iMessage pro iOS 10. Tohle nabídnou…

Filip HouskaFilip Houska

0Zobrazit komentáře

Nový iOS 10 nabízí spousty zajímavých novinek a to ať už znatelných nebo zanedbatelných. Největší změnou však nepochybně prošla oblíbená služba iMessage umožnující majitelům iPhonů, iPadů a Maců, si mezi sebou posílat zprávy.

Nová verze této služby se totiž inspirovala u konkurenčních komunikačních platforem a přináší prvky, které jsou známé například na Messengeru nebo Snapchatu.

Upravený vzhled

iMessage v rámci iOS 10 přichází v malinko pozměněném grafickém kabátku. Nejen, že se ve vrchní části objeví kruhová fotka osoby, které píšete, ale také lze spatřit obohacenou lištu nad klávesnicí. Na ní se vyskytují dvě zcela nové ikony, které zapříčinily na pohled menší pole pro psaní.

nin

Přečtěte si takéNintendo na podzim vydá zmenšenou verzi legendární konzole NES se 30 zabudovanými hramiNintendo na podzim vydá zmenšenou verzi legendární konzole NES se 30 zabudovanými hrami

Vylepšený výběr vizuálního obsahu

Při zasílání fotek či videí se uživatelům nabídne nové rozhraní. Po stisknutí příslušné ikony si nyní mohou přehledněji vybírat z toho, co chtějí sdílet. Nabízí se pohled až na čtyři položky. Dále byl přidán prvek v podobě automatického focení.

071516_1

Kreslící nástroje obohacené o zajímavé prvky

Druhá ikona v podobě srdíčka poskytuje uživatelům možnost kreslení. Za pomocí prstu a výběru ze sedmi barev, tak můžete sdílet své náčrty s konkrétní osobou. Vše navíc můžete doplnit o vestavěné funkce, jako například zaslání pulzujícího srdíčka. Mimo jiné si můžete cokoliv vyfotit či natočit a poté vše díky vaší kreslící fantazii obohatit.

071516_2

App Store jako součást nových iMessage

Poslední novinkou v rámci dané lišty je ikona v podobě loga App Storu, pomocí které můžete posílat GIFy, samolepky či sdílet hudbu skrze Apple Music. Na to je ovšem nutné stáhnutí příslušných balíčků.

071516_3

Funkce ručně psaného textu a detailnější náhled na zaslaný odkaz

Jakmile otočíte displej vašeho zařízení, objeví se vám bílá plocha, na kterou můžete ručně psát. Také si můžete vybrat z textů, které jsou již přednastaveny. Změnou také prošlo sdílení odkazů. Odeslaný odkaz na konkrétní webovou stránku nyní poskytuje podrobnější obsahový náhled.

071516_4

Volba speciálních efektů pro odeslané a přijaté zprávy

Pokud chcete své zprávě něco přidat, postarají se o to nové vizuální efekty. Hned při odesílání můžete dlouhým stiskem příslušného tlačítka zprávu poslat se specifickým efektem, což může být například neviditelný inkoust (nutný posun prstu po bublině, aby se zpráva „odhalila“) nebo pomalé či hlasité zaslání.

Poslané a přijaté zprávy nyní můžete také „lajkovat“. Jakmile podržíte prst na konkrétní bublině, objeví se vám výběr sedmi prvků, které vyjadřují odlišný smysl. Na zprávu tedy můžete zareagovat srdíčkem, vykřičníky nebo také palcem.

071516_5

Trojnásobně větší emoji a nabídka nahrazení textu

Samostatně poslané emoji se nyní neobjevují v tradiční bublině a jsou až třikrát větší. Nutno dodat, že takový vzhled jim sluší a jako celek vše působí mnohem atraktivněji. Emoji se starají i o další věc. Pokud píšete zprávu a kliknete na sekci, ve které se emoji přidávají, některá slova se oranžově zabarví s tím, že mohou být nahrazena správnou emotikonou.

071516_6

Veřejnosti je zatím přístupná pouze beta verze tohoto operačního systému, tudíž je možné, že s oficiálním představením, které by mělo přijít v září, se ještě spoustu věcí změní.

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym