Uberu se povedlo za pouhých 6 měsíců uskutečnit tolik jízd, jako za posledních 6 let

uber
0Zobrazit komentáře

I přes spoustu potencionálních hrozeb a aktuálních problémů, jako například ukončení služeb v Maďarsku, se dá říct, že je Uber, jakožto nejhodnotnější startup světa, který shodou okolností nedávno získal další 1,15 miliardovou půjčku v dolarech a 3,5 miliardy od saudskoarabského fondu, prakticky nezastavitelný. Před přibližně šesti měsíci CEO Uberu, Travis Kalanick, odhalil informaci o tom, že za takřka 6 let existence Uber překročil poprvé miliardu jízd.

Na tom by vzhledem k dlouhému časovému období nebylo nic tak zvláštního, kdyby se mu nepodařilo druhou miliardu překročit již ke konci června letošního roku, tedy po necelých 6 měsících. To vše díky prudkému nárůstu operovaných trhů a také podílu jízd Uberu v Číně, kde ovšem díky masivní expanzi stále ztrácí přibližně miliardu dolarů ročně.

momentummachines

Přečtěte si takéV San Franciscu se otevře první restaurace, kde budou jídlo připravovat pouze robotiV San Franciscu se otevře první restaurace, kde budou jídlo připravovat pouze roboti

Podle agentury Reuters je momentálně Uber k dispozici ve 450 městech po celém světě. Čísla dvou miliard jízd se navíc podařilo dosáhnout jednomu řidiči ve stejném okamžiku, jako 146 dalším v 16 různých zemích.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym