Tesla ve spolupráci s E.ON otevřela v Česku první oficiální Supercharger na své elektromobily

superchargercz
0Zobrazit komentáře

Čekalo se dlouho a mnozí by mohli namítat, že by takový krok dokonce neměl v nejbližší budoucnosti žádný smysl, ale E.ON a Tesla si řekli, že přišel ten správný čas. U Humpolce se totiž u jedné z benzínových stanic před necelým měsícem otevřel zcela nový a prozatím i jediný Supercharger pro nabíjení elektromobilů Tesla, v České republice.

V rámci nabíjecího prostoru je k dispozici celkem 6 Supercharger stanic, v kombinaci s řadou dalších nabíjecích modulů pro jiné typy vozidel. Nabíjet je možné 24 hodin denně a pro zákazníky Tesly je vše samozřejmě zcela zdarma. Jak už bylo zmíněno, celou věc spolufinancoval energický koncern E.ON, který pomohl postavit stanici v duchu moderního stylu.

avast-prague-hq-main

Přečtěte si takéČeský Avast kupuje za 1,3 miliardy dolarů konkurenční AVGČeský Avast kupuje za 1,3 miliardy dolarů konkurenční AVG

Skvělou zprávou je, že jakmile se Superchargery ve střední Evropě masivně rozšíří, bude se Tesla poohlížet i po oficiálním obchodním zastoupení na tamních trzích a v případě její koupě tak nebude třeba řešit administrativu spojenou s dovozem nových vozů ze zahraničí.

superchargermap

Nový Supercharger je navíc zalistován i na oficiální mapě Tesla Motors, společně s těmi dalšími nejbližšími, které se pohybují u německých a rakouských hranic s Českem a stanicí se 4 Superchargery ve slovenském Zvolenu.

supercharger3
supercharger2

Foto: Ecofuture.cz

Diskuze (0)

Novinka

Anonym