Jan Režáb ze Socialbakers nastupuje jako CEO do čínské firmy s miliardovým obratem

rezab
0Zobrazit komentáře

Zdá se to jako včera, kdy Honza Řežáb, jakožto zakladatel startupu na analýzu dat ze sociálních sítí, Socialbakers, oznámil, že končí na pozici CEO a přesunuje se do role Executive Chairmana, kterou zastává dodnes. To se mu podařilo po mnoha interních změnách, které mu umožnily přesunout se z vyloženého vedení do exekutivní pozice, ve které dál zastává tvář celé společnosti.

Teď se ale chystá na další pouť – konkrétně do čínské globální korporace Goodbaby International, ve které by se měl zhostit pozice Executive Directora a zároveň CEO pro digitální technologie. Do asijské skupiny patří mimo jiné značky jako Mothercare, Cyber nebo Urbini, tedy výrobci a prodejci dětského zboží, jakými jsou kočárky, autosedačky apod.

jayz

Přečtěte si takéApple po Beats Music zvažuje nákup streamovací služby Tidal, založené rapperem Jay-ZApple po Beats Music zvažuje nákup streamovací služby Tidal, založené rapperem Jay-Z

V pouhých 29 letech tak povede koncern, pod něž spadá více než 13 tisíc zaměstnanců a který má strategická vývojová centra v osmi oblastech, různě položených mezi Amerikou, Evropou a Asií, informuje Yahoo. V Goodbaby International tak půjde již o druhého Čecha ve vedení – Řežáb bude následovat Martina Poše, který od ledna letošního roku působí v předním managementu firmy a který kdysi založil právě Cybex, jednoho z největších výrobců kočárků a autosedaček na světě.

martinpos

Martin Poš, globální CEO Goodbaby International

Uvidíme, jak dlouho zároveň Řežáb vydrží ve své nynější funkci v českém Socialbakers a zda bude uvažovat o úplném odchodu ze společnosti a prodeji svého zbývajícího podílu v takřka 4 miliardové firmě.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym