Česká appka na tvorbu náhledů designu na různých zařízeních uspěla na ProductHuntu

smartmockups
0Zobrazit komentáře

Tvorba hezkých produktových prezentací, tedy těch, které na různých zařízeních ukazují aplikace nebo weby, už dávno není doménou jen samotných designerů, kteří pro ně tvoří podklady. Díky nejnovějším nástrojům si je totiž může osvojit takřka kdokoliv, se základním citem a znalostí jednoduchých nástrojů, bez využití složitých grafických programů.

A právě využití tzv. „mockupů“, znamená pro většinu lidí stažení jednoho souboru se zařízením po druhém a zkoušení, kam zapadne jejich náhled nejlépe – samozřejmě mimo několik drahých, placených nástrojů. Duo Lukáš Zajíc a Ondřej Nekvinda si tak jednoho dne řeklo, že tento problém vyřeší a spustí platformu Smartmockups, která by všechny tyto grafické podklady dávala do jednoho uceleného prostoru, ve kterém lze přímo svůj design vložit a pak i rovnou stáhnout ve vysokém rozlišení.

dollarshaveclub

Přečtěte si takéGigant Unilever si za miliardu dolarů kupuje startup na zasílání žiletek, Dollar Shave ClubGigant Unilever si za miliardu dolarů kupuje startup na zasílání žiletek, Dollar Shave Club

I když bylo už základní Smartmockups velkým zjednodušením, oba designeři si řekli, že zajdou v rámci toho ještě dál. Nedávno tak spustili i samostatnou desktopovou aplikaci pro OS X a Windows, ve které je možné tohle vše vytvořit přímo v počítači, bez využití internetového připojení. Další zdroje se pak, stejně jako na webu, doplňují takřka každý den a již nyní jsou vyšší stovky až tisíce.

smartmockups editor

Novinka v podobě aplikace navíc raketově vystřelila vzhůru i na populárním serveru ProductHunt, který denně přináší ty nejlepší projekty z celého webu. Aplikace Smartmockups se tam dostala až do featured příspěvků a stále stoupá. V ní si pak lze nahrané obrázky oříznout, posunout, přidat barvu pozadí apod.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym