Zakladatel LinkedInu si díky jeho odprodeji přijde minimálně na 2,8 miliard dolarů

reidhoffman
0Zobrazit komentáře

Před dvěma dny jsme informovali o největší akvizici Microsoftu dosud, ve které si pořídil pracovní sociální síť LinkedIn za 26,2 miliard dolarů, tedy více než 627 miliard korun. Internetem se šíří mnoho dohadů o tom, jaké má Microsoft se sítí plány a jestli se jí podaří vhodně integrovat s dalšími službami softwarového obra.

Akcie LinkedInu díky novinkám poskočily až na příjemných 196 dolarů, tedy o více než 60 dolarů na akcii před akvizicí. Díky tomu se podařilo původnímu zakladateli, Reidu Hoffmanovi, zhodnotit jeho 14,7 milionů akcií na přibližnou hodnotu 2,88 miliard dolarů, tedy přes 69,4 miliard korun. Akcií s přednostním volebním právem navíc vlastní tolik, že si rozhodnutí o jejich odprodeji bude moci v rámci vedení obhájit.

picodi

Přečtěte si takéČeský slevový portál Slevovekody.com se mění na Picodi a hlásí obrat 300 milionů korunČeský slevový portál Slevovekody.com se mění na Picodi a hlásí obrat 300 milionů korun

Satya Nadella, CEO Microsoftu, který bude mít nově na starosti i vedení LinkedInu, to v souvislosti s tím potvrdil serveru VentureBeat s informací, že se Hoffman opravdu chystá akcie za tento slušný obnos peněz odprodat.

Foto: JD Lasica / Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym