YouTuber si vytvořil vlastní zmenšeninu rakety Falcon 9 od SpaceX a na videu s ní přistál

Jakub KotisJakub Kotis

spacex
0Zobrazit komentáře

Každý jistě sleduje SpaceX, úspěšnou společnost Elona Muska, která se v poslední době mimo jiné zaměřila na recyklaci nosných raket, které jsou potřebné pro doručení prakticky čehokoli na oběžnou dráhu. Nespočet nevydařených pokusů o vzlet a následné přistání Falconu 9 nakonec vedlo k několika úspěšným, na speciálně upravené plošině v oceánu.

Nicméně, jak těžké může být takové přistání s raketou, kterou je nutno operovat celou dobu ve vertikální poloze? Na to znají odpověď pouze operátoři SpaceX. Pokud jste ale alespoň trošku zruční, můžete si to ve zmenšené podobě vyzkoušet taky.

signaloud

Přečtěte si takéDvojice studentů vytvořila speciální rukavice, které jsou schopny překládat znakovou řečDvojice studentů vytvořila speciální rukavice, které jsou schopny překládat znakovou řeč

YouTube uživateli ajw61185 se podařilo vytvořit zmenšenou a hlavně funkční verzi Falcon 9, která má dokonce fungující přistávací podvozek. Zmenšený model rakety připojil k malému upravenému dronu, aby dokázal nasimulovat fázi přistání a kvůli věrohodnosti si do bazénu připravil plovoucí přistávací plochu. Výsledek jeho snahy je působivý, včetně jeho schopnosti s dronem manipulovat, posuďte sami:

My, kteří nejsme schopni běžný dron držet ani od korun stromů a vyšších překážek, jen tiše, ale obdivně, závidíme.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym