Twitter kupuje za v přepočtu 4 miliardy korun britský startup zabývající se strojovým učením

Filip HouskaFilip Houska

twi (1)
0Zobrazit komentáře

Twitter se i nadále snaží svou oblast strojového učení rozšiřovat. Nejen, že minulý rok koupil společnost Whetlab, ale i teď do svého portfolia dosadil nového hráče. Za 150 milionů dolarů (asi 3,9 miliard korun) uzavřel akvizici londýnského startupu Magic Pony Technology, jenž bude zajímavým přínosem pro nadcházející iniciativy Dorseyho týmu.

Společnost Magic Pony Technology, jak informuje TechCrunch, se specializuje na dvě zásadní oblasti. Jednak je to strojové učení, které poskytuje jak rozšířenou datovou základnu pro obohacení kvality pořízených fotek a videí, tak zázemí pro virtuální a rozšířenou realitu, a to především z grafického hlediska.

linkedin

Přečtěte si takéMicrosoft potvrzuje nákup profesní sociální sítě LinkedIn za 627 miliard korun v hotovostiMicrosoft potvrzuje nákup profesní sociální sítě LinkedIn za 627 miliard korun v hotovosti

Právě toho by mohl Twitter využít, jelikož není tajemstvím, že se snaží pracovat na vylepšování komplexní kvality fotek a videí, jež jsou přenášeny skrze jeho aplikace.

Dále se také zabývá vývojem specifických technik na bázi využívání nervových sítí. Pomocí tohoto propojení mohou vzniknout takové systémové prvky, které v jistém slova smyslu fungují jako lidský mozek.

„Strojové učení je jádrem všeho, co ve společnosti budujeme. Technologie strojového učení od Magic Pony nám pomůže dosáhnout v této oblasti značné síly. Oceňujeme průzkum této podoblasti umělé inteligence a snažíme se udělat svět lepším místem. Neustále se touto problematikou budeme zabývat a sdílet ji s komunitou,“ vyřkl výkonný ředitel kalifornské společnosti Jack Dorsey ve svém oficiálním vyjádření.

551

pony
Technologie Magic Pony v praxi

Diskuze (0)

Novinka

Anonym