Tohle je první vlastní appka českých Funtasty, která umožní prodej předmětů podle lokality

0Zobrazit komentáře

Brněnské vývojářské studio The Funtasty, které má za sebou práci na aplikacích pro startupy a firmy jako Restu nebo Student Agency, se po dlouhé klientské kariéře pouští do prvního vlastního projektu, který by měl fungovat jako alternativa pro bazarové a aukční servery, kde lze prodávat a nakupovat. To vše čistě prostřednictvím mobilní aplikace, založené na poloze.

Cílem Maarked je tak prodávat věci lidem v okolí tak, aby si je nemuseli zasílat poštou nebo pro ně jezdit daleko – jako první se tak zobrazí vždy ty, které jsou podle lokality nejblíž. Aplikace je momentálně v posledních fázích testování a objevit by se pro iOS a Android měla ještě během tohoto týdne. Prozatím bude Maarked fungovat pouze na českém trhu, s možným rozšířením do zahraničí, k čemuž by mohla pomoci chystaná investice, která je momentálně v jednání.

enern-2

Přečtěte si takéEnern investoval 150 milionů Kč do platformy Docplanner, která provozuje portál ZnámýLékař.czEnern investoval 150 milionů Kč do platformy Docplanner, která provozuje portál ZnámýLékař.cz

Hlavní devízou appky by měla být absolutní jednoduchost, podobně jako to nabízí největší české bazarové servery – Bazos.cz nebo Sbazar.cz. Během několika kliků tak při zadávání inzerátu stačí pouze vybrat typ zboží pro správnou kategorii, název, krátký popis, cenu a nahrát fotografie. Od těchto serverů se ale Maarked má lišit ještě jednou zásadní maličkostí – mezi prodávanými věcmi se neobjeví pouze ty od lidí, ale i od menších firem v okolí, tedy ne velkých řetězců.

maarkedscr

V rámci Funtasty na projektu průběžně pracuje zhruba 6 interních lidí. Na designu webu a na identitě pak spolupracovalo nově vzniklé grafické studio Soulmates, v čele s Charlie Isslanderem.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym