Pražský StartupYard ztrojnásobil investici pro startupy na 30 tisíc eur

Filip HouskaFilip Houska

startupyard_1
0Zobrazit komentáře

Pražský StartupYard, který se řadí mezi přední české akcelerátory pro technologické startupy, právě spustil přihlašování do nového běhu, jenž vypukne v listopadu letošního roku. Hlavním zaměřením bude tentokrát oblast „Data Economy“, s tím, že nejpodstatnější zprávou je fakt, že výše investice pro startupy se ztrojnásobuje na 30 tisíc eur.

Tohle oznámění příchází v době, kdy absolventi programu za posledních 12 měsíců získali investice v objemu 3 milionů eur. Konkrétně jen za uplynulý týden ohlásily dvě z absolventských společností, platforma pro správu osobních financí BudgetBakers (SY 2015) a sociální platforma pro cestování SpeediFly (SY 2016), seed investice v objemu cca 300.000 EUR pro každou z nich.

avast

Přečtěte si takéČeský Avast vytvořil aplikaci, která vyřeší váš problém s přeplněnou fotogalerií a místem v iPhonuČeský Avast vytvořil aplikaci, která vyřeší váš problém s přeplněnou fotogalerií a místem v iPhonu

Primárním zaměřením nadcházející kohorty bude oblast „Data Economy“, jež v sobě skrývá rozsáhlé portfolio technologických oborů. Nebude chybět jak digitální bezpečnost či internet věcí a strojové učení, tak i také problematika digitální transakce, digitální identity a umělé inteligence.

„Data se stala středobodem moderního businessu. S nárůstem jejich objemu objevujeme stále více možností jejich využití ve prospěch společnosti, ale současně čelíme stoupajícímu riziku zneužití dat proti našim zájmům a osobní svobodě. Ať se zaměříte na libovolnou oblast směřování moderní ekonomiky od blockchainu přes deep learning až po počítačové zpracování přirozeného jazyka a IoT, data leží v jádru všeho., říká šéf StartupYardu Cedric Maloux“

Přihlášení je možné uskutečnit na oficiálních webových stránkách StartupYardu.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym