Elon Musk nabízí 2,8 miliardy dolarů za firmu SolarCity, kterou kdysi pomohl rozjet

musk
0Zobrazit komentáře

Elon Musk se odvážných plánů rozhodně nebojí a navíc to vypadá, že kromě plných rukou práce na projektech pro Teslu nebo SpaceX chce do portfolia Tesly zařadit další společnost. Konkrétně firmu SolarCity, která vyvíjí a u zákazníků instaluje řešení pro solární panely. Za tu chce Tesla podle oficiální zprávy nabídnout až 2,8 miliard dolarů, tedy zhruba 67,4 miliardy korun.

Na tom by nebylo vzhledem k dalším plánům s nabíjecími stanicemi nebo Powerwall, které uchovávají elektřinu pro další využití v domácnosti, nic tak zvláštního, kdyby SolarCity v roce 2006 nezaložili bratři Peter a Lyndon Rive, na základě myšlenky, kterou přinesl jejich bratranec, kterým nebyl nikdo jiný, než Elon Musk. Ten ve firmě i po 9 letech stále působí jako předseda správní rady.

linkedin

Přečtěte si takéMicrosoft potvrzuje nákup profesní sociální sítě LinkedIn za 627 miliard korun v hotovostiMicrosoft potvrzuje nákup profesní sociální sítě LinkedIn za 627 miliard korun v hotovosti

Transakce by měla proběhnout ve formě akcií. SolarCity si pro tento krok vybralo skvělou příležitost, protože podle posledních zpráv firma, která má přes 13 tisíc zaměstnanců, ztrácela stovky milionů dolarů ročně. Přesné plány, které Tesla se společností má, známy nejsou, lze ale předpokládat, že pokud má Elon zájem na zlepšení chodu dalšího businessu, zkusí přetransformovat a zefektivnit proces, jakým SolarCity funguje – to totiž stále prodává pouze zařízení a instaluje je do domácností.

solarcity

V roce 2017 by navíc, stejně jako měla původně Tesla, mělo SolarCity dokončit svoji vlastní továrnu na solární panely v americkém Buffalu. Dosud se totiž dařilo panely získávat pouze z externích zdrojů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym