Tesla se již za několik měsíců chystá oficiálně spustit svoji obrovskou továrnu na baterie

gigafactory

Foto: Tesla

Tesla Gigafactory 1 ve Spojených státech

0Zobrazit komentáře

Netřeba zmiňovat, že Elon Musk, který stojí za vedením Tesla Motors a pomohl vyjednat zajímavý obchod s představiteli Nevady v USA k vystavení obrovské továrny, s ní má zároveň smělé plány. Továrna na ploše o rozloze přibližně 312 akrů bude napájena obnovitelnou energií a sníží náklady na výrobu baterií přibližně o 30 %. To vše bylo v plánu s datem spuštění v roce 2020.

Teď to ale vypadá, že oficiální otevření a zahájení provozu továrny proběhne mnohem, mnohem dříve – podle TheVerge konkrétně 29. července letošního roku, s tím, že plného výkonu by měla dosáhnout během 3 následujících let. Elon si od toho slibuje především rapidní zvýšení výrobních kapacit článků, které jsou potřeba ke zvládnutí produkce nového Modelu 3, který Tesla nedávno představila.

uberselfy

Přečtěte si takéTakhle by mohlo vypadat první zcela autonomní vozidlo převážející zákazníky pro UberTakhle by mohlo vypadat první zcela autonomní vozidlo převážející zákazníky pro Uber

Mimo toho přinese výstavba do lokality na 6000 nových pracovních míst a daňové úlevy pro Tesla Motors na prodej aut během několika příštích let, ze kterých budou čerpat v rámci daňového kreditu především zákazníci. Celková cena přesáhne 5 miliard dolarů, tedy přes 121 miliard korun a továrna zajistí během jednoho roku výrobu 35 gigawatthodin energie.

tesla-gigafactory-1

Bude tedy zajímavé sledovat, zda se Elonovi splní jeho cíl výroby milionu elektřinou poháněných vozidel ročně.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym