Energysquare: speciální podložka, která usnadní hromadné nabíjení telefonů a tabletů

Michal BenatzkyMichal Benatzky

nab
0Zobrazit komentáře

Nebaví vás neustálé tahání kabelů k nabíjení všech vašich zařízení mezi telefony a tablety, jejich neustálé lámání a nepraktičnost, když chcete většinu z nich nabíjet na stále stejném místě? Pak by pro vás mohl být řešením gadget Energysquare, který aktuálně vybírá peníze na Kickstarteru.

Tam se mu prozatím podařilo nasbírat již 34,6 tisíc eur, tedy asi 934 tisíc korun, s tím, že původním cílem bylo získat 30 tisíc eur. Princip nové, ultratenké nabíjecí podložky funguje na nové technologii, která nevyužívá ani indukci, ani elektromagnetické vlny. K zařízení stačí připojit tenký pásek, který se spojí se vstupem pro nabíjení a zároveň s podložkou. Pak už zařízení jen položíte na plochu podložky.

bezos

Přečtěte si takéJmění zakladatele Amazonu, Jeffa Bezose, se rozrostlo za pouhé 3 měsíce o 18 miliard dolarůJmění zakladatele Amazonu, Jeffa Bezose, se rozrostlo za pouhé 3 měsíce o 18 miliard dolarů

Využít lze jakékoliv telefony a tablety, které disponují USB C konektorem, Micro USB nebo lightning konektorem – to znamená, že lze využít většinu iPhonů, telefonů s Androidem i Windows Phone. Díky této technologii lze navíc nabíjet takřka neomezeně zařízení současně, tedy těch, které se na plochu podložky vejdou, a to bez jakékoliv ztráty energie a se stejnou rychlostí jako klasické nabíjení.

Podložku lze objednávat ve dvou velikostech, jednu s 16 a jednu s 32 čtverci s napájecí plochou. Základní cena je nastavena na v přepočtu 1 323 korun za menší a 1 863 korun za větší, obě se základním počtem 5 připojovacích pásků.

energysquare2

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym