Tyto české startupy se představí na Pioneers Festivalu ve Vídni

Michal BenatzkyMichal Benatzky

Snímek-obrazovky-2016-05-03-v-8.34.33-850×468 (1)
0Zobrazit komentáře

Smíchovský TechSquare propojující startupy s korporacemi, vybral jako každý rok několik zajímavých českých startupů, které se zúčastní expedice Czech Pioneers v rámci vídeňského Pioneers Festivalu. Pětice firem bude mít například možnost setkat se mimo soutěž s top managery partnerských korporací.

TechSquare vybíral z 27 přihlášených, do finální pětky se probojovala velmi silná skupina startupů z oblastí, jako jsou zdravotnické technologie, internet věcí, finanční technologie nebo marketing a advertising. Dva startupy, konkrétně pak X.GLU a DevCharge se pak dokonce probojovaly do nejlepší sedmdesátky vystavovaných startupů, které pořadatelé vídeňského festivalu vybírali z pěti stovek přihlášených firem.

Startup X.GLU zaznamenal úspěch díky revolucí v oblasti diabetologie. Jeho přístroj totiž jako první na světě dokáže chytře a bez potřeby baterie usnadnit život diabetikům. Zařízení je totiž dobíjeno jen při kontaktu se smartphonem, kdy se skrze NFC do telefonu nahrají také data o hladině pacientova cukru v krvi. X.GLU lze navíc díky svým kompaktním rozměrům nosit i v peněžence. Autorem projektu je Marek Novák, student třetího ročníku aplikované elektroniky na FEL ČVUT, který se vývoji zdravotní techniky věnuje už 3 roky.

avocode-top

Přečtěte si takéČeští Avocode se dostávají do akcelerátoru 500 Startups a získávají 6,5 milionu na investicíchČeští Avocode se dostávají do akcelerátoru 500 Startups a získávají 6,5 milionu na investicích

Druhým úspěšným startupem je brněnský DevCharge, který se zabývá internetem věcí. Vyvíjí tak například modulární hardwarovou desku pro monitorování, kontrolu a monetizaci koncových IoT zařízení. Hlavní výsadou startupu DevCharge je pak integrace hardwaru, externích senzorů, konektivity, cloudových služeb a plateb do jednotné platformy. Zjednodušeně řečeno, pak produkt firmy DevCharge umožní akceptovat bezhotovostní platby tam, kde byl dosud provoz terminálů neekonomický.

Mezi další startupy, které TechSquare vybral pro Pioneer festival najdeme například firmu PRESENTIGO, která vyvíjí B2B prezentační platformu, která umí spouštět pokročilý a interaktivní prezentační obsah, včetně 3D vizualizací nebo ClamAir, který pomáhá cestovatelům domoci se svých práv například při ztrátě zavazadel na letišti. Posledním vybraným startupem je společnost NeuronAD, která pomáhá vydavatelům bojovat proti rušičům reklamy zobrazováním relevantních a nerušivých bannerů.

Česká účast tak bude na Pioneer Festivalu velmi silná. Mezi pětistovkami vystavovaných firem totiž najdeme hned dvacet českých, přičemž pětice tuzemských startupů se dostala do výběru TOP70.

presentigo_jetset

xglu1

PresentiGO_TechCrunchDisrupt2014

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym