Tap: revoluční návlek na prsty, který udělá klávesnici z každého povrchu

Michal BenatzkyMichal Benatzky

tap
0Zobrazit komentáře

Revoluční zařízení Tap, které minulý týden představila společnost Tap System, posouvá ovládání smartphonu nebo tabletu na zcela novou úroveň. Technologie firmy Tap totiž díky speciálnímu návleku na prsty umožňuje proměnit libovolný povrch v klávesnici k vašemu zařízení.

S aktivním systémem Tap na ruce totiž můžete psát doslova kdekoliv. Zaznamenané úhozy se totiž skrze Bluetooth ihned zobrazují na vašem telefonu. Je tak úplně jedno, jestli uděláte klávesnici ze své hlavy, ruky nebo třeba stolu. Jedinou podmínkou je rovný povrch, informuje server Macrumors.

seznam

Přečtěte si takéSeznam.cz buduje vlastní redakci a chystá nové projektySeznam.cz buduje vlastní redakci a chystá nové projekty

Tap je vyroben z měkké pěny, která umí zaznamenat až 31 různých pohybů svého uživatele, na základě těch posléze vyhodnotí, které písmeno se snažíte napsat. Každý prst na Tap údajně dostane na starost jednu samohlásku, přičemž různé kombinace více prstů vyvolají zbytek abecedy, tečky, čárky a speciální znaky. Další gesta  pak bude možno předdefinovat.

Ačkoliv může popis ovládání virtuální klávesnice Tap znít až moc složitě, podle vývojářů ke zvládnutí běžného psaní se systémem Tap naprosto postačí pouhá hodina. Aplikace TapGenius navíc nabízí spousty rad a tutoriálů, které usnadní první kroky s tímto zařízením.

Tap se v současné době nachází ve fázi beta testování, přičemž do prodeje by se tato revoluční klávesnice mohla dostat na konci tohoto roku. Firma se sídlem v San Franciscu dále připravuje také Tap Development Kit, který vývojářům umožní navrhnout pro Tap také funkce, které by mu umožnily ovládat například zařízení pro virtuální realitu nebo mobilní hry.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym