Seznam.cz buduje vlastní redakci a chystá nové projekty

Michal PtáčekMichal Ptáček

seznam
0Zobrazit komentáře

Obsah je král a to si samozřejmě moc dobře uvědomují i v české internetové jedničce: Seznam.cz. I proto český technologický gigant například už před lety spustil vlastní internetovou televizi Stream a vše nyní nasvědčuje tomu, že rozhodně nepůjde o poslední projekt s vlastním obsahem.

Seznam totiž začíná budovat vlastní redakci, díky čemuž se tak v brzké době zřejmě dočkáme dalších, podobně laděných projektů.

„Exkluzivní a zajímavý obsah je to, čím může médium získat svoje čtenáře. Uvědomujeme si, že kvalitní obsah je základ úspěchu. A protože našim cílem je na domovské stránce nabízet lidem to, co je opravdu zajímá, budeme se obsahu věnovat ještě více než doposud,“ uvádí generální ředitel společnosti Seznam.cz Pavel Zima, který na sebe současně bere i novou roli obsahového ředitele.

V souvislosti s tímto plánem také Seznam od svého současného dodavatele Hanbury Ventures Ltd. kompletně přebírá provoz portálu Proženy.cz a to včetně redakce, která by se již brzy měla přestěhovat do sídla Seznamu.

instagram1

Přečtěte si také10letý hacker objevil závažnou chybu v Instagramu. Ten mu vyplatil 10 tisíc dolarů10letý hacker objevil závažnou chybu v Instagramu. Ten mu vyplatil 10 tisíc dolarů

Proženy.cz tak spolu se Stream.cz budou tvořit základ nového obsahového oddělení, které v Seznamu v současné chvíli vzniká, s tím, že na začátku jej bude řídit současný generální ředitel společnosti Seznam.cz Pavel Zima.

„Budeme se soustředit hlavně na video a video zpravodajství. Věřím, že v tom jsme silní a máme v Seznam.cz dostatek zkušeností, abychom mohli přijít s konceptem, který bude opět produktově inovativní. Zatím na něm pracujeme. Mým úkolem je teď sestavit kvalitní tým a získat pro spolupráci na obsahu zajímavé profesionály. Nezávislost a apolitičnost společnosti Seznam.cz by přitom pro ně měly být tím hlavní lákadlem,“ říká Pavel Zima.

Kdo ví, třeba se jednou dočkáme doby, kdy se na homepage Seznamu místo zpráv z portálu Novinky.cz, za jehož provozem stojí vydavatelství Borgis, budou zobrazovat novinky z deníku vlastněným právě českou internetovou jedničkou.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym