Portál AngelList spouští novou funkci, díky které propojí startupy s nejlepšími investory

angelco
0Zobrazit komentáře

Problém získání investice do vlastního startupu mnohdy není v nedostatku invence, špatném nápadu nebo nedostatečně rychlému růstu, ale spíše v komunikaci s investory a vůbec s jejich sháněním. Většina z těch nejlepších totiž investuje pouze do projektů, které jim byly osobně doporučeny nebo které navazují na dlouhodobou známost s člověkem rozhodujícím o investici.

Server AngelList, který je největší databází startupů a investorů a umožňuje jejich propojení s možností investice, se tak rozhodl vypustit další novinku s názvem AngelList Intro, která by měla hledání potencionálního investora značně usnadnit – případně naopak hledání vhodného startupu k investici.

simpli

Přečtěte si takéS tímto nástrojem lze vytvořit mobilní aplikaci z grafiky již během několika minutS tímto nástrojem lze vytvořit mobilní aplikaci z grafiky již během několika minut

K tomu stačí vyplnit jednoduchý formulář, který se v několika bodech dotazuje na to, co vlastně váš startup dělá, kdo za ním stojí, na výši dosavadních investic a účast v akcelerátorech, trakci a finanční otázky nebo potencionální velikost trhu.To vše je pak zasláno přímo do AngelListu, který podle vlastních slov vybere něco mezi 1 a 2 % ze všech žádostí, udělá s vámi zhruba desetiminutový pohovor a všechny informace pak rozešle k co nejvyššímu počtu investorů, kteří budou podle mnoha filtrů pravděpodobně nejvhodnějšími pro daný projekt.

angellist copy

Většina žádostí je včetně odpovědí zpracována zhruba do týdne a vše funguje zcela privátně. To vše bez jakéhokoliv poplatku. V minulosti podobným způsobem získaly první investice dnes obrovské startupy jako Uber, Postmates nebo vyhledávač DuckDuckGo.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym