Jarní CodeCamp, který vás naučí programovat, míří do finiše a otevírá letní kurzy

Michal BenatzkyMichal Benatzky

0Zobrazit komentáře

V polovině dubna se v prostorách univerzitního akcelerátoru xPORT v rámci vývojářského bootcampu uskutečnil Project Kick Off Day. Sešli se zde zástupci šesti partnerských firem s účastníky jarních kurzů u nás již dříve představeného Code Campu, s tím, že mentoři zde pod dohledem partnerů Code Campu, mezi které patří: Miton, Ackee, Skrz.cz, Heureka, Usertech, Bonami, StartupJobs, Twisto a Alza, odprezentovali přítomným sedmnáct projektů, na kterých účastníci CodeCampu po dobu šesti týdnů intenzivně pracují. 

“Osobně vidím velký potenciál ve vývoji aplikací a zároveň ohromný nedostatek jejich kvalitních vývojářů. Proto iniciativy jako je Code Camp vítáme a rádi podpoříme. Samozřejmě také doufáme v to, že díky Code Campu získáme kvalitní vývojáře appek do našich řad, “ shrnul své dojmy z kurzu Tomáš Braverman, výkonný ředitel Heureka.

Codecampeři se následně rozdělili do dvaceti týmů a nyní se snaží zúročit znalosti získané z první poloviny kurzu. Pracují například na aplikaci, která umí rozpoznávat iBeacon zařízení v okolí a reagovat na ně (zadavatelem je Alza), novou mobilní aplikaci vyhledávače slev Skrz.cz, aplikaci na rezervaci sdílených parkovacích míst v kancelářích v Praze a Liberci (zadavatelem je Heureka) nebo aplikaci, která umožňuje platbu mezi dvěma lidmi pomocí zvuku (zadavatelem je Twisto).

instagram1

Přečtěte si také10letý hacker objevil závažnou chybu v Instagramu. Ten mu vyplatil 10 tisíc dolarů10letý hacker objevil závažnou chybu v Instagramu. Ten mu vyplatil 10 tisíc dolarů

V principu je Code Camp vlastně intenzivní kurz pro programátory inspirovaný v zahraničí a přizpůsobený na české poměry, s tím, že má jeho absolventům poskytnout pevné základy, na nichž může řada z nich stavět kariéru, což potvrdili i samotní účastníci.

„Naučil jsem se mnohé o vývoji hybridních aplikací, některých užitečných nástrojích. Máme skvělé lektory, kteří dokážou materiál velmi pěkně podat, případně nasměrovat, pokud narazíme či neřešíme problém optimálně. Zároveň nezapomínají ani na zábavnou stránku věci. Nemohu být nespokojen,“ zhodnotil průběh kurzu v jeho polovině Tomáš Beran.

Kurz pak konkrétně zahrnuje dvanáct devadesátiminutových lekcí, na kterých se účastníci scházejí jednou týdně. Domů si poté odnášejí úkoly ke zpracování a nyní i práci na projektech.

„Pro letošek jsme otevřeli a naplnili tři jarní večerní kurzy mobilního vývoje po pětadvaceti pečlivě vybraných účastnících. Zároveň nás těší, že se mezi ně dostaly i čtyři dámy,“ uvedla Kateřina Hronová, ředitelka Code Campu.

Poslední květnovou sobotu se pak Codecampeři opět sejdou na Project Demo Day, odprezentují své finální projekty a zároveň si vyslechnou hodnocení garantů.

Na léto zároveň Code Camp chystá 3 intenzivní večerní kurzy vývoje webových aplikací v Java, PHP a JavaScript. Přihlášky budou již brzy spuštěny na oficiálním webu ZDE.

prezentace_partneri

týmy_kickoff

codecamp3

Diskuze (0)

Novinka

Anonym