Dvojice studentů vytvořila speciální rukavice, které jsou schopny překládat znakovou řeč

signaloud
0Zobrazit komentáře

Vytvořit něco nového, ať už v rámci startupu zaměřeném na ovládnutí trhu a rapidní růst, nebo jen v rámci studentského projektu, a přitom pomáhat lidem, na které se mnohdy zapomíná. Přesně to druhé je příběh dvou studentů, Thomase Pryora a Navida Azodiho, z univerzity ve Washingtonu, kteří se svojí technologií chtějí změnit životy milionům lidí po celém světě.

Do soutěže Lemelson-MIT si připravili speciální rukavice s názvem SignAloud, které po nasazení umí rozpoznat znakovou řeč a pomocí hlasového komunikátoru ji zprostředkovat druhé osobě. Němí lidé totiž často narážejí na problém, kdy se sice nějakým způsobem domluví, ale většině lidí nedokážou bez psaného projevu přesně sdělit svoji myšlenku.

hyperloop2

Přečtěte si takéNadějný tým finalizující kapsli pro hyperloop od SpaceX získává na vývoj přes 1,4 milionuNadějný tým finalizující kapsli pro hyperloop od SpaceX získává na vývoj přes 1,4 milionu

Rukavice momentálně fungují jako testovací prototyp, který vyhrál v rámci soutěže příspěvek 10 tisíc dolarů. Podobná zařízení už podle obou studentů na trhu existují. Využívají ovšem snímání celé ruky až po paži, případně video – obě velmi nepraktická řešení pro běžné denní užití.

Oba studenti za sebou mají zároveň i přes svůj věk zajímavé pracovní zkušenosti. Thomas vede vlastní tým vývojářů v Husky Robotics, včetně mentoringu 30 dalších studentů. Zatímco Navid pracoval jako stážista v NASA nebo v Applu. Jaké mají ovšem oba plány s rukavicemi v budoucnu, to zatím jasné není.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym