ZEI°: chytrý gadget pro sledování vašich úkolů, času a efektivity

Michal BenatzkyMichal Benatzky

zei-4
0Zobrazit komentáře

Prokrastinace a neefektivní nakládání s časem, je dnes vděčným tématem spousty vývojářů, kteří se předhánějí v tom, kdo z nich vytvoří efektivnější aplikaci nebo zařízení, které tento fenomén dnešní doby dokáže eliminovat. A tak jsme stále dokola svědky nových, údajně revolučních aplikací, které trackují čas, zbývající úkoly, důležité události, ale v principu vlastně vůbec nic nového nepřináší.

Občas se ale objeví projekt, který se alespoň po technické stránce vymyká konkurenci, tak jako v případě čtyřčlenného rakouského týmu ze startupu Timeular.

Ten totiž tvoří chytré, designové zařízení s názvem ZEI°. V principu se jedná o drobný gadget ve tvaru mnohostěnu, s tím, že na každou jeho stranu si můžete napsat nebo nalepit úkol, na kterém momentálně chcete pracovat. ZEI° následně aktivní úkol sleduje a díky bluetooth propojení s aplikací na vašem mobilu či počítači měří a zobrazuje, kolik času jste na něm strávili, díky čemuž se perfektně hodí jak pro freelancery pracující pro klienty na hodinové bázi, tak pro ty, kdo mají problémy s dokončováním úkolů a sledováním, kolik času tráví neproduktivními aktivitami typu čtení zpráv, prohlížení Facebooku a tak dále.

sphericam

Přečtěte si takéHardwarový startup Sphericam 2, který vzniká v Praze, získává investici ve výši 5 milionů dolarůHardwarový startup Sphericam 2, který vzniká v Praze, získává investici ve výši 5 milionů dolarů

Stačí jen otočit

Zajímavá část ale přichází teprve v okamžiku, kdy chcete začít měřit jiný úkol. ZEI° totiž v tento moment stačí přetočit na jinou stranu, což zařízení díky spárované aplikaci rozpozná a automaticky nový úkol začne sledovat.

Jedinou neznámou zatím je, kdy se ZEI° dočká oficiálního prodeje. Tvůrci totiž aktuálně připravují Kickstarter kampaň, která by jim v případě úspěchu umožnila dostat ZEI° z fáze prototypu do reálné výroby. Cena by se jinak měla pohybovat okolo 99 dolarů, v přepočtu tedy cca 2 400 Kč.

track-h

zei-2

track-h

track
Autoři projektu Thomas Wolf, Manuel Bruschi, Christian Zanzotti a Manuel Zoderer

Diskuze (0)

Novinka

Anonym