Tento startup plánuje již brzy přívést do ulic autonomní taxíky

Michal BenatzkyMichal Benatzky

nutmy
0Zobrazit komentáře

Automobilový startup nuTonomy by v dohledné době rád spustil běžný provoz plně autonomních vozidel taxislužby, které bychom mohli potkat v bohatém Singapuru. Hned ze začátku by se v ulicích tohoto asijského velkoměsta měly objevit stovky těchto vozítek, které zde v pilotní části projektu budou sloužit pro další zdokonalování, aby mohly být následně nasazeny také do dalších světových velkoměst.

První testy před nasazením do reálného provozu absolvovaly taxíky už v březnu. Vzhledem k tomu, že prvotní zkoušky byly úspěšné, má nuTonomy velkou šanci, že úřady jejich auta opravdu pustí do skutečného provozu Singapurských silnic, informuje Mashable.

factorio-1

Přečtěte si takéČeská nezávislá hra Factorio už autorům vydělala přes 71 milionů korunČeská nezávislá hra Factorio už autorům vydělala přes 71 milionů korun

Firma, za kterou mimo jiné stojí také profesor aeronautiky a kosmonautiky na věhlasné univerzitě MIT, Emilio Frazzoli, také před několika týdny získala investici ve výši 3,6 milionů dolarů (cca 85,3 milionů korun), na které se mimo jiné podílela investiční divize Samsungu, Samsung Venture.

„Vize NuTonomy spočívá v tom, že chce světu ukázat to nejchytřejší autonomní vozidlo s tím nejpokročilejším softwarem. Díky využití pokročilých technologií z kosmického průmyslu vytvoříme automatické auto, které je bezpečné, sebejisté a jezdí jako opravdový člověk.“ Sdělil CEO společnosti Karl Iagnemma v tiskovém prohlášení.

Frazzoli dále sdělil, že vozidla společnosti nuTonomy budou k ovládání používat prvky, které bychom našli na dronech americké armády. K monitorování okolního prostoru pak bude taxík budoucnosti používat laserovou technologii LIDAR. Profesor také vyvrátil obavy z toho, že by takto pokročilé technologie způsobily ztráty pracovních míst. Podle společnosti totiž velkoměsta potřebují zvýšit své přepravní objemy, přičemž naráží na nedostatek uchazečů o práci v tomto sektoru.

taxi

taxi-2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym