Tato aplikace vám převede Objective-C kód vaší iOS appky do Swiftu nebo Javy

Michal PtáčekMichal Ptáček

my-app-converter-h
0Zobrazit komentáře

Programovací jazyk Objective-C, byl dlouhou dobu vesměs jedinou možností, jak pro zařízení s operačním systémem iOS tvořit nativní aplikace. Díky jeho zastaralosti a složité syntaxi vycházející ze Smalltalku, se však u spousty vývojářů netěšil příliš velké obliby, což se Apple rozhodl vyřešit v létě roku 2014, kdy představil vlastní a velmi jednoduchý programovací jazyk Swift.

Ten vývoj pro platformu iOS zjednoduššil do takové míry, že umožnil vyvíjet iPhone/iPad nebo Mac aplikace i totálním začátečníkům. Protože má ale spousta vývojářů z minulosti stále uložený kód právě v Objective-C, který by rádi použili u svých nových, již ve Swiftu psaných aplikacích, začaly se objevovat služby umožnující automatický převod Objective-C kódu právě do srozumitelnějšího Swiftu.

labs03

Přečtěte si takéTomáš Jasovský o tom, jak vznikl pražský projekt InVision Labs, stamilionového startupu InVisionTomáš Jasovský o tom, jak vznikl pražský projekt InVision Labs, stamilionového startupu InVision

Jednou z těch povedenějších je MyAppConverter, která kromě převodu z Objective-C do Swiftu zvládá i převod z Objective-C do Javy, čímž se stává použitelnou i pro vývojáře, kteří vyvíjí aplikace pro Android.

Jak to funguje?

Vše jinak funguje naprosto jednoduše. Stačí pouze zkopírovat váš Objective-C kód, následně zvolit volbu Android, případně Swift a potvrdit. MyAppConverter se následně celý kód pokusí převést.

my-app-converter-1

my-app-converter-h

my-app-converter-2

swift

Diskuze (0)

Novinka

Anonym