Takhle vypadá úplně nový webový prohlížeč od tvůrce kdysi populární Opery

vivaldi
0Zobrazit komentáře

Je to již více než rok, co se objevily veřejně první snahy Jona von Tetzchnera, bývalého spoluzakladatele a CEO prohlížeče Opera, o změnu na trhu s webovými prohlížeči, mezi kterými momentálně dominují Google Chrome, Internet Explorer nebo Mozila Firefox. Přes nespočet alpha a beta verzí se tak konečně novinka s názvem Vivaldi dostává ven ve své první stabilní verzi.

Cílem Vivaldi není ovšem narozdíl od ostatních konkurentů co největší zjednodušení funkcí a uživatelského rozhraní, ale spíše přínos všech běžných prvků, které uživatelé vyhledávají a používají v různých formách, například pomocí rozšíření (plug-inů), v jakémkoliv dalším prohlížeči. Využít tak můžete například vlastní klávesové zkratky a gesta myší, vlastní příkazovou řádku, kompletní změny v uživatelském prostředí nebo upravitelné uspořádání ovládacích prvků.

george

Přečtěte si takéHacker, který se jako první naboural do iPhonu, získal miliony pro svůj projekt autonomních vozidelHacker, který se jako první naboural do iPhonu, získal miliony pro svůj projekt autonomních vozidel

Kromě toho ale i propojení s klasickými prohlížeči jako Chrome, včetně do něj instalovaných rozšíření. V několika příštích měsících by se přímo do prohlížeče měla dostat i integrace s vlastní e-mailovou službou, synchronizace záložek, historie, rozšíření nebo uložených hesel s dalšími prohlížeči v reálném čase.

vivaldi-browser

Hlavní doménou této novinky je tak bezesporu kompletní volnost, která se uživateli nabízí v možnostech přizpůsobení prohlížeče svým vlastním potřebám. K dispozici je pak Vivaldi přímo na Windows, Linux nebo Mac.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym