Samsung si nechal patentovat chytré čočky, které se ovládají mrkáním

Michal BenatzkyMichal Benatzky

2010.05.25
0Zobrazit komentáře

Ačkoliv společnost Google usoudila, že ještě nenastal ten pravý čas aby se začaly masově prodávat jeho chytré brýle Google Glass, Samsung se už nyní dívá do mnohem pokročilejší budoucnosti. Nechal si totiž patentovat chytré kontaktní čočky, které by měly zvládat podobné úkoly, jako právě chytré brýle.

oliver

Přečtěte si takéBrněnský Skypicker dosáhl v roce 2015 obratu 2,2 miliardy. Čistý zisk byl 40 milionůBrněnský Skypicker dosáhl v roce 2015 obratu 2,2 miliardy. Čistý zisk byl 40 milionů

Obraz by měly čočky svému uživateli promítat přímo do jeho oka, přičemž ovládání by poté zajišťovalo pouhé mrkání, informuje Mashable. Jako u další nositelné elektroniky se i zde počítá s tím, že čočky budou úzce spolupracovat se smartphonem, se kterým bude čočka komunikovat skrze vestavěnou anténu. Kromě toho počítá patent také s přítomností pohybového senzoru. Je tak možné, že ovládání by kromě mrkání mohlo zajišťovat také pohyb očí. Stejně tak by vývojáři do čoček budoucnosti rádi zakomponovali také kameru.

Samsung však údajně nevyvíjí chytré čočky jako nový druh nositelné elektroniky, nýbrž jako doplněk, který by výrazně posunul možnosti takzvané rozšířené reality.  Chytré brýle totiž mají podle Samsungu jen omezené zobrazovací možnosti, které by obraz promítaný přímo do oka mohl výrazně vylepšit.

Foto: Flickr/andysimmons

samsung-smart-contact-lens-1 samsung-smart-contact-lens-3

 

Diskuze (0)

Novinka

Anonym