Podívejte se, jak vypadá svět rozšířené reality od startupu, který chce vymýtit klasické počítače

Michal BenatzkyMichal Benatzky

magic_leap

Jeden z prvních screenů, na kterém Magic Leap ukazuje možnost využití svého zařízení

0Zobrazit komentáře

Startup jménem Magic Leap, který se zabývá vývojem zařízení podporujícího takzvanou rozšířenou realitu, ukázal světu krátký záznam toho, čeho by podobná zařízení mohla být v budoucnu schopna. Zakladatelé Magic Leap pevně věří, že pokud se vývoj sady pro zobrazování rozšířené reality vydaří, budeme moci dát klasickým obrazovkách sbohem. Veškerý obraz se totiž bude promítat pouze virtuálně, informuje Tech Insider.

Pokud máte pocit, že jméno Magic Leap jste v souvislosti s tímto rozvíjejícím se odvětvím už někde slyšeli, nejste na omylu. Před několika měsíci totiž tento tehdy ještě tajemný startup doslova rozvířil vody internetu krátkým videem, na kterém se z podlahy tělocvičny z ničeho nic vynoří velryba. Tyto podivné záběry totiž měly ukázat, čeho může být jednou zařízení podporující rozšířenou realitu schopno.

ecommerce

Přečtěte si takéObrat českého ecommerce by tento rok mohl dosáhnout 96 miliardObrat českého ecommerce by tento rok mohl dosáhnout 96 miliard

Mladá splečnost se také prostřednictvím serveru Wired pochlubila, že její zaměstnanci již brzy zcela odepíšou klasické obrazovky a přejdou jen na virtuální displeje. Abychom pochopili, co přesně zatím ne přesně definovaný pojem virtuální displej znamená, zveřejnila společnost Magic Leap velmi zajímavé video, na kterém ukazuje, jak budou její zaměstnanci již brzy pracovat.

Kromě informací o aktuálním počasí, nebo možností prohlídnout si příchozí poštu jde na videu také vidět, jak bychom si v budoucnu mohli vybírat zboží v internetových obchodech. Uchvatně působí také záběry vitruálních medúz.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym