Podívejte se, jak autopilot v Tesle zachránil svého majitele před nehodou s náklaďákem

Michal BenatzkyMichal Benatzky

tesla-1
0Zobrazit komentáře

Od loňského listopadu nabízí automobilka Tesla svým zákazníkům možnost dokoupit si k elektromobilu Tesla Model S také revolučního autopilota, který v určitých situacích dokáže bez jakýkoliv zásahů řidiče sám řídit. Autopilot samozřejmě není určen k tomu, aby své majitele uplně zbavil povinnosti auto ovládat.

Výrazně však dokáže usnadnit zdlouhavé řízení. A jak se občas můžeme předvědčit prostřednictvím videí pořízených kamerkou na čelním skle, dokáže si nový autopilot připsat neodmyslitelnou zásluhu také při odvrácení nehody. O tom se ostatně mohl přesvědčit také řidič z Amerického Ohia, jehož Tesla se jen díky zásahu inteligentní techniky vyhla nehodě s nákladním automobilem.

labs03

Přečtěte si takéTomáš Jasovský o tom, jak vznikl pražský projekt InVision Labs, stamilionového startupu InVisionTomáš Jasovský o tom, jak vznikl pražský projekt InVision Labs, stamilionového startupu InVision

Zleva přijíždějící náklaďák totiž Teslu téměř vytlačil ze silnice. Bočnímu nárazu s mnohem větším vozidlem, které řidič osobního auta nejspíš ani neviděl, tak zabránil pouze autopilot, který na poslední chvíli strhnul elektromobil na stranu. Nákladní auto tak mohlo pouze projet kolem.

foto: Youtube

Diskuze (0)

Novinka

Anonym