PayPal investoval 720 milionů do tohoto startupu, který umožňuje mladým lidem investovat

Michal BenatzkyMichal Benatzky

jeff
0Zobrazit komentáře

Startup zaměřený na vývoj aplikace pro uskutečňování mikroinvestic – Acorns získal v minulých dnech velmi lukrativního partnera z oboru online finančních služeb. Acorns si totiž připsal investici ve výši 30 milionů dolarů, v přepočtu tedy zhruba 720 milionů korun, která byla vedena průkopníkem v oblasti online plateb – společností PayPal. Rozvíjející se mobilní platforma tak svou valuaci posunula na celkem 62 milionů dolarů (cca 1,48 miliardy korun), informuje Tech Insider.

Podle spoluzakladatele startupu Jeffa Cruttendena, si Acorns klade za cíl oslovit zejména mladé investory tím, že složitě jevící se investování rozloží do více měnších rozhodnutí. Přičemž využívá takzvané Exchange-traded funds, které investora přivedou ke dvěma jednoduchým otázkám: Kolik chci investovat? a Jak velké riziko jsem přitom ochoten podstoupit?

Investování pro mladou generaci

Z 850 tisíc účtů, které už služba provozuje patří podle údajů společnosti až 75 procent lidem, kteří jsou narozeni v posledních letech minulého století. Pro ty stojí služba při správě kapitálu, který nepřesahuje 5000 dolarů, jen dolar měsíčně. Pokud někdo investuje s vyššími částkami, účtuje si služba poplatek ve výši 0,25 procent. Studenti, nebo lidé od 18 do 23 let však mají v obou případech vedení služby zcela zdarma.

12983861_999222433487959_3555745994500075473_o

Přečtěte si takéSlovenští mobilní vývojáři Inloop navýšili tržby na 67 milionů KčSlovenští mobilní vývojáři Inloop navýšili tržby na 67 milionů Kč

Velmi jednoduchá je také registrace do samotného systému. Po propojení aplikace s bankovním účtem se Acorns budoucího investora zeptá na několik otázek, ze kterých následně vyhodnotí nejvhodnější složení portfolia pro daného uživatele. Mezi finančními experty, kteří pomáhali portfolia vymýšlet, figuruje také nositel nobelovy ceny za ekonomii, Harry Markowitz. Acorns navíc také umožňuje investovat automaticky určité procento z částky, které uživatel běžně utrácí.

acorns

acorns

Diskuze (0)

Novinka

Anonym