Další prodejce v ČR nabízí službu, která vám dá při měsíční platbě pravidelně nový iPhone

iphone6s
0Zobrazit komentáře

Po tom, co v minulém roce Apple ve spolupráci s několika předními americkými operátory ohlásil službu, ve které je možné za fixní měsíční poplatek využívat nejnovější iPhone s tím, že každý rok je měněn za nový model a v průběhu lze uplatňovat záruku na jakékoliv poškození, se začalo spekulovat o tom, jestli přijde podobná služba i do Čech.

Díky největšímu českému retailerovi, Alza.cz, přichází obdoba předplatného  pro běžné spotřebitele ve spolupráci s partnerskou pojišťovnou, kde podobně jako u leasingu na auto, lze za měsíční „paušál“ získat telefon včetně kompletního pojištění s tím, že bude každých 6-12 měsíců vyměněn za nový model, podle toho, jak to zákazníkovi bude vyhovovat a dle vydávání nových modelů Applem.

instagramscren

Přečtěte si takéInstagram chystá novinku, která změní způsob, jakým se příspěvky zobrazují uživatelůmInstagram chystá novinku, která změní způsob, jakým se příspěvky zobrazují uživatelům

Ceny této služby začínají na 990 Kč měsíčně za 16GB iPhone 6S, 1290 Kč za 64GB verzi a 1490 Kč za verzi s 128GB prostorem pro data. Nejdražší je pak model 6S Plus s 5,5″ displayem a 128GB pamětí za 1690 korun měsíčně. Vezmeme-li v potaz aktuální cenu základní verze iPhonu 6S, rozdíl mezi měsíčními platbami a přímou koupí dělá přibližně 8110 Kč.

iphonealza

Po 12 měsících nebo kdykoliv po minimálním období 6 měsíců předplatného lze tak telefon vrátit a pokud je zcela nepoškozen, nemusí uživatel nic doplácet. Při menších škrábancích je to například 10% z retailové ceny, která je specifikována při převzetí ve smlouvě. Službu lze využít již nyní po vyplnění online formuláře a uplynutí až 3 denní čekací lhůty na telefon.

Alza ovšem není první, kdo takovou službu v Česku nabízí

Předběhl jí totiž projekt UpDate, který nabízí základní 16GB model aktuálně již za cenu 1132 Kč měsíčně. Tam lze ovšem narozdíl od Alzy telefon měnit pouze za 12 nebo 18 měsíců a ne kdykoliv po 6 měsíčním období a jste zároveň upsáni ke splátkovému kalendáři, což je samozřejmě jiná situace, než flexibilní „pronájem“ s možností odstoupení od smlouvy kdykoliv. Při problému s telefonem navíc UpDate nenabízí jeho okamžitou výměnu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym