Čeští Avocode se dostávají do akcelerátoru 500 Startups a získávají 6,5 milionu na investicích

0Zobrazit komentáře

Tuzemský nástroj pro zjednodušení práce designerům a developerům, umožňující z grafických souborů exportovat jednotlivé prvky i bez nutnosti vůbec používat grafického programu, Avocode, který vede několikačlenný tým v čele s Vu Hoang Anhem, vystupuje z pozadí vývoje a hlásí několik zásadních novinek.

Po úspěšném loňském kole předobjednávek před reálným spuštěním produktu, ve kterém kluci pouze za leden vybrali přes 90 tisíc dolarů, a jeho převodu do nové podoby, se dokázalo Avocode dostat během krátké doby do černých čísel. Teď chce 15členný tým progresivně růst, k čemuž by mu mělo pomoci nově oznámené partnerství s 500 Startups, do jehož akcelerátoru se tým dostal –  to pro něj znamená 4 měsíce agresivního mentoringu a také částku 125 tisíc dolarů, tedy přes 2,98 milionů korun.

nest2

Přečtěte si takéGoogle se možná chystá odepsat další firmu, kterou před několika lety koupil za 76 miliardGoogle se možná chystá odepsat další firmu, kterou před několika lety koupil za 76 miliard

Mimo peníze z jednoho z nejprestižnějších akcelerátorů, do kterého se v minulosti z Česka dostal například i Angelcam Petra Ocáska, získává Avocode dalších 150 tisíc dolarů, přes 3,58 milionů korun, od investičního fondu Kima Ventures. Peníze pak putují ve formě konvertibilního dluhu, který po uplynutí stanovené lhůty promění v podíl ve firmě. Částka by měla sloužit k navýšení měsíčního růstu z 20 na 40 %, informuje spoluzakladatel, Vu Hoang Anh.

avocode

Peníze jsou ale teprve začátek

Mimo slušnou částku, která není pro české projekty samozřejmá, se Avocode v minulých týdnech přestěhovalo do nových a větších kanceláří na pražské Náplavce, kde se chystá na novou akci „Code in the dark„. Na akci, která proběhne 20.5. v Praze, budou mít front-end kodéři k dispozici design a 15 minut času, ve kterých musí co nejlépe napodobit jeho podobu přímo v kódu. Ten nejlepší výsledek pak vyhraje Avocode na rok zdarma a 10 tisíc korun jako bonus k tomu. Přihlášky jsou zdarma.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym