Uber hledá nové inženýry přes kódovací hru, kterou náhodně posílá svým uživatelům

Michal BenatzkyMichal Benatzky

code
0Zobrazit komentáře

Když inženýr Microsoftu Joshua Debner cestoval americkým Seattlem pomocí populární alternativní taxislužby Uber, vyskočila mu na jeho smartphonu notifikace, která ho vyznala, aby si zkus zahrát hru jménem Code on the road. Jak vedení Uberu potvrdilo zpravodajskému serveru Business Insider, jedná se o nový způsob, jakým nejhodnotnější startup světa hledá nové inženýry do svých řad.

Samotný Debner však přiznává, že nemá tušení, jak Uber zjistil, že je inženýr. Podle něj totiž na svém Uber účtu nepoužívá svou Microsoft adresu, nýbrž soukromou. Uber jej také nikdy předtím nekontaktoval. Pomocí populární aplikace se také údajně nikdy nenechal odvézt nebo přivézt z kampusu Microsoftu, který sídlí právě v Seattlu.

samorost4

Přečtěte si takéČeské vývojářské studio Amanita Design vydává třetí díl své nejpopulárnější hry SamorostČeské vývojářské studio Amanita Design vydává třetí díl své nejpopulárnější hry Samorost

Uber se k záhadě vyjádřil slovy, podle kterých neužívá při vybírání náhodných cestujích žádná individuální kritéria. Test však primárně rozesílá v oblastech, kde technologické firmy mají svá sídla, což s sebou samožřejmě nese větší pravděpodobnost, že notifikace zasáhne toho pravého.

Pokud cestující akceptuje výzvu a spustí si test, dostane za úkol vyřešit tři problémy, přičemž na každý má jen 60 sekudový limit. Pokud dosáhne potenciální zaměstnanec Uberu uspokojivého výsledku, objeví se mu na obrazovce výzva, aby se se společností spojil. Uber tak našel velmi originální a zábavný způsob, jak do svých řad přilákat nové talenty.

code

zdroj: BusinessInsider

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym