Tesla Model S se brzy dočká speciální sportovní úpravy a vlastní série závodů

Michal BenatzkyMichal Benatzky

hero-01
0Zobrazit komentáře

Pro každou automobilku je obrovskou ctí, když se její vozy dostanou do některého ze závodních seriálů. Nyní se tohoto privilegia dočkají také elektromobily z dílny Tesla Motors. Auta, která byla vyrobena v továrně Elona Muska se totiž už od příštího ročníku utkají ve své vlastní sérii závodů.

Z počátku mírně modifikované Modely S začnou závodit pouze mezi sebou, organizátoři však předpokládají, že postupem času se přidá také více elektromobilů, které v dnešní době ještě nejsou na trhu. V současné době už je do série přihlášeno 10 týmů, přičemž všichni dostanou stejný model Tesly s pohonem zadních kol. Ten se totiž na rozdíl od čtyřkolky může pochlubit lepšími jízdními vlastnostmi pro závodní účely.

hyperloop2

Přečtěte si takéPrvní Hyperloop Elona Muska možná vyroste v Evropě. Z Bratislavy do Vídně se dostanete za 8 minutPrvní Hyperloop Elona Muska možná vyroste v Evropě. Z Bratislavy do Vídně se dostanete za 8 minut

Navíc jsou také oproti svému sourozenci s pohonem všech kol mechanicky jednodušší. Jak už bylo řečeno, závodní Tesly se nebudou příliš lišit od těch, které můžeme potkat na ulici. Navíc dostanou lepší brzdy a několik prvků karoserie, které zvýší přítlak, informuje Venture Beat.

Nová soutěž už také dostala požehnání od Mezinárodní automobilové federace (FIA), zatím ji však mezi oficiálními podniky FIA nenajdeme. Závodit by se mělo zejména v Evropě – ve hře jsou okruhy ve Velké Británii, Španělsku, Portugalsku nebo Holandsku. Oficiální kalendář však bude zveřejněn až v průběhu letošního roku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym