Tesla chce představit nový Model 3 již na konci března a s ním možná i výkonnější baterii

tesla
0Zobrazit komentáře

Jen něco málo přes měsíc nás dělí od poslední informace o nejnovějším chystaném modelu Tesly s označením „3“ a už tu máme oficiální oznámení – přesně 31.3.2016 bude totiž v Hawthorne v Los Angeles nový model představen a s ním možná ještě několik dalších novinek.

U Modelu 3 se předpokládá, že by mohl začínat již na ceně 35 tisíc dolarů, zhruba 835 tisících korunách, včetně všech daní a poplatků (V USA), což by měla být cena, která dokáže konkurovat elektrickým modelům jiných značek a dokáže dostat Teslu z desetitisíců prodejů až k vyšším statisícům. Prozatím ale až do oznámení nevíme, jak moc osekaný nový model bude, mimo odhadovaný dojezdový dosah 200 mil.

hyperloop2

Přečtěte si takéPrvní Hyperloop Elona Muska možná vyroste v Evropě. Z Bratislavy do Vídně se dostanete za 8 minutPrvní Hyperloop Elona Muska možná vyroste v Evropě. Z Bratislavy do Vídně se dostanete za 8 minut

V souvislosti s oznámením by se podle spekulací, které zapříčinil anonymní hacker na Twitteru po uveřejnění hash kódu pod kterým se skrýval text „100D“ a který se ukázal přímo v nejnovějším firmware vydaným Teslou, mohl objevit i nový, výkonnější typ baterie, který by měl pravděpodobně pohánět aktuálně vyráběné SUV s označením Model X. To by se mohlo posunout až na 100-110 KWh baterii, která by byla schopna dodat autu dojezd přibližně 300 mil na jedno nabití, tedy přes 482 kilometrů.

Model X je totiž určený spíše na delší, rodinné cesty a dojezdová vzdálenost může být klíčová, takže je nepravděpodobné, že by oficiálně do prodeje šel jen s jedním typem baterie. Jestli je ovšem taková spekulace pravdivá, ukáže až březnový event v LA, případně další oznámení během roku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym