Spoluzakladatel Applu, Steve Wozniak, se brzy dočká vlastní voskové figuríny vedle Steva Jobse

Michal BenatzkyMichal Benatzky

5231164898_5f0ec774e1_b
0Zobrazit komentáře

Světoznámé muzeum voskových figurín, jehož pobočky můžeme najít po celém světě a zvěčnění se zde dočkají pouze ty nejvýznamnější osobnosti světových dějin, se může těšit na nový přírůstek. Pobočka v San Franciscu se totiž rozhodla do své sbírky zahrnout také spoluzakladatele Applu, Steva Wozniaka, který stál u jeho zrodu v 70. letech.

Kromě Woze se uvažovalo také například o vizionáři a majiteli automobilky Tesla, Elonu Muskovi, nebo zakladateli Googlu, Larry Pageovi. Elon a Larry si však ještě budou muset nějaký čas počkat. Přednost totiž dostal právě někdejší Jobsův kamarád a jedna z nejvýznamnějších osobností celého počítačového průmyslu. Wozniak se tak po letech opět postaví vedle Steva Jobse, který už zde svou figurínu má. Společnost budou Wozovi dělat také například Bill Gates nebo Mark Zuckerberg.

franz

Přečtěte si takéS touhle aplikací vám pro chat přes Slack, Skype nebo Facebook stačí jedna službaS touhle aplikací vám pro chat přes Slack, Skype nebo Facebook stačí jedna služba

Výroba sochy údajně zabrala čtyři měsíce a její výsledná hodnota činí 350 tisíc dolarů, v přepočtu tedy zhruba 8,7 milionů korun. Opravdový Wozniak se také musel zúčastnit schůzky, na které mu bylo odebráno na 250 měření z celého těla, informuje server VentureBeat.

Ke své podobizně se vyjádřil kdysi také samotný Steve, když kameru sdělil, že vlastně ani neví, jak bude reagovat, až svého voskového dvojníka uvidí tváří v tvář. Pochlubil se však, že bude pravděpodobně cítit obrovskou pýchu. Socha bude odhalena na Comic Conu v San Jose 19. března. Pak už se zvěčněný Woz natrvalo zabydlí vedle dalších počítačových géniů.

woz-wax-800×556
Steve-Wozniak-wax-sculpture-fake-eyes-780×549

Foto: scobleizer/Flickr

Diskuze (0)

Novinka

Anonym