Podívejte se, jak bude vypadat nové ústředí Googlu v kalifornském Mountain View

Michal BenatzkyMichal Benatzky

GoogleCampus1
0Zobrazit komentáře

Stejně jako Apple, se i holding Alphabet, do kterého patří také internetový vyhledávač Google, pustil do plánování stavby svého nového ústředí. Kampus by měl vyrůst hned vedle stávajícího sídla společnosti v kalifornském Mountain View a nyní poprvé společnost ukázala svůj detailní plán výstavby.

Komplex může z dálky připomínat stanové městečko, původně dokonce Google počítal s tím, že jednotlivé budovy budou přenosné. V posledních zveřejněných plánech to však vypadá, že konstrukce jsou připevněny k zemi. Co se ale oproti původní představě nezměnilo, jsou použité materiály. Budovy tak bude z většiny tvořit dřevo a sklo.

loga

Přečtěte si takéTahle webová stránka vám instantně najde a umožní stáhnout libovolné logo ve vektorechTahle webová stránka vám instantně najde a umožní stáhnout libovolné logo ve vektorech

Beze změny zůstal také důraz na obrovské venkovní prostory plné zeleně, které mají symbolicky futuristickou stavbu propojovat s okolní přírodou, informuje server The Next Web. Po dokončení bude celý kampus zabírat plochu téměř 56 tisíc metrů čtverečních, přičemž 185 metrů budou zabírat pouze chodníky. Protože je ještě celé ústředí pouze ve fází plánování, není vyloučeno, že se finální varianta nakonec znovu pozmění.

GoogleCampus5
GoogleCampus4
GoogleCampus6

Foto: Google

Diskuze (0)

Novinka

Anonym