Jedna z nejoblíbenějších fotobank na trhu definitivně končí a přesouvá se k Adobe

dollarphotoclub2
0Zobrazit komentáře

Jsou tomu necelé dva roky, kdy se poprvé objevila zpráva o tom, že se na trhu objeví, v té době trochu nestandardní fotobanka, která chce aspirovat na přední příčky mezi těmi, které existovaly už minimálně několik let. Tou fotobankou byl Dollar Photo Club, který jak už název vypovídá, nabízel všechny fotografie a grafické prvky ke komerčním účelům již za 1 dolar, s tím, že si musí uživatelé pořídit desetidolarové měsíční předplatné.

To byl zásadní rozdíl oproti obrovské konkurenci jako iStockPhoto nebo Shutterstock, které měly sice největší databázi fotografií, ale na druhou stranu za minimálně desetinásobné ceny. Objem stažení tak většinou dosáhl takového čísla, že si fotograf vydělal víc peněz, než prodejem několika licencí na větších platformách.

destinations-b

Přečtěte si takéGoogle spustil novinku, která dokáže během sekund naplánovat a rezervovat dovolenouGoogle spustil novinku, která dokáže během sekund naplánovat a rezervovat dovolenou

To zaujalo Adobe, které je lídrem v tvorbě grafického softwaru a navazujících nástrojů už desítky let a které před několika lety se svými službami propojilo Adobe Stock, tedy integrovanou fotobanku v podobném směru. V roce 2014 tak koupilo společnost Fotolia za 800 milionů dolarů, která je vlastníkem zmíněného Dollar Photo Clubu. Ten se včera rozhodl po takřka 2 letech fungování pod Adobe své separátní služby uzavřít a integrovat se do jejich platformy.

dollarclub

Stávající členové tak mohou k přesunu využít zhruba 30 denní období, ve kterém bude ještě Photo Club fungovat, pro nové uživatele už je registrace nepřístupná a jsou rovnou přesměrováni na Adobe Stock. Adobe současně s tím nabízí speciální promo po dobu jednoho roku, ve kterém za 10 dolarů měsíčně mohou uživatelé stahovat 10 fotografií a poté každou další za 0,99 dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym