Google chystá novou klávesnici pro iOS s přímým vyhledáváním a psaním pomocí gest

iphonetype
0Zobrazit komentáře

Stará dobrá klávesnice na telefonech s iOS, ale i Androidem, už mnoha uživatelům nestačila a tak se během posledních let začaly rozmáhat aplikace, které jsou schopny jí nahradit jiným, mnohdy mnohem inteligentnějším rozhraním. Mezi nejúspěšnější tvůrce se tak zařadil například multiplatformní SwiftKey, Swype a nebo Google Keyboard pro Android.

Ten by se po dlouhých měsících vývoje měl konečně dostat i na iOS a dočkat se kromě klasického psaní pomocí gest (přetahování prstu po písmenech) a pokročilého doplňování slov, i integrovaného vyhledávání přímo na Googlu s možností přepnutí mezi hledáním v textech, obrázcích nebo gifech.

instagramscren

Přečtěte si takéInstagram chystá novinku, která změní způsob, jakým se příspěvky zobrazují uživatelůmInstagram chystá novinku, která změní způsob, jakým se příspěvky zobrazují uživatelům

To je oproti verzi pro Android, který má navíc jen vyhledávání pomocí hlasu, zásadním rozdílem. Google by tím tak rád zvýšil počet hledání na své platformě, stejně jako počet uživatelů svých nástrojů, zmiňuje TheVerge – stažení a využití samostatné aplikace Google se totiž po několika letech zdá být na stagnující až upadající úrovni, i když nabízí několik pokročilých funkcí.

googlekeyboard

Největším problémem při vývoji klávesnice na nové platformě je navíc její optimalizace na takovou úroveň, aby uživatelům nezpomalovala zařízení nebo rovnou nevyhazovala chyby, jako její konkurence. Při využití více klávesnic najednou je navíc na iOS potřeba měnit jednu za druhou ručně pomocí tabů. Datum vydání nicméně nebylo stanoveno, očekává se v třetím kvartálu letošního roku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym