Firma Googlu stojící za nejchytřejšími roboty současnosti jde znovu do prodeje

bostondynamics
0Zobrazit komentáře

Pokud si ještě pamatujete na strašidelné video, které detailně ukazovalo humanoidního robota, který dokázal téměř bez zadrhávání chodit po dvou, přemisťovat stokilogramové předměty a vstávat ze země po jeho shození, pak si určitě vzpomínáte i na společnost Boston Dynamics. Firma stojící za tímto a mnoha dalšími roboty byla koncem roku 2013 prodána Googlu při jeho snaze o ovládnutí robotických technologií.

Google si ale nakonec pravděpodobně plány na ovládnutí světa robotiky rozmyslel a Boston Dynamics je znovu na prodej. Zájem podle všeho projevily už i společnosti jako Toyota pro výrobu svých vozidel nebo Amazon pro využití ve skladech, což by v obou případech znamenalo značné propouštění běžných zaměstnanců.

xd5

Přečtěte si takéDnes vychází nový grafický nástroj od Adobe, na jehož vývoji se podílel Čech Tom KrchaDnes vychází nový grafický nástroj od Adobe, na jehož vývoji se podílel Čech Tom Krcha

Boston Dynamics se stala kontroverzní hlavně svojí dlouholetou spoluprácí s Pentagonem na vývoji robotizovaných vojenských sil, které ve spojení s pokročilou umělou inteligencí naháněly strach. Důvodem pro vyřazení Boston Dynamics z Google X, tedy speciálních polotajných laboratoří Googlu, jsou podle šéfa vývoje tzv. Replicanta – Jonathana Rosenberga, vzrůstající náklady na vývoj, které by mohly přesáhnout až 30 % volných prostředků firmy, s velmi nejistou a dlouhou návratností.

bostondyn

A zároveň se chce pravděpodobně společnost distancovat od faktu, že by ve spolupráci se svými cennými daty, vyvíjela potencionálně nebezpečné roboty, jak tvrdí Bloomberg.

Foto: Boston Dynamics

Diskuze (0)

Novinka

Anonym